Ostalo

Sme�no

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Novak Djoković se plasirao u četvrtfinale i još jednom ušao u istoriju!

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu nakon pobede nad Dominikom Koepferom iz Nemačke rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Novak Djoković se plasirao u četvrtfinale i još jednom ušao u istoriju! Foto: YouTube printscreen/RTS



Novak Djoković, pobedom nad Dominikom ostvario je 16. pobedu u singlu na Olimpijskim igrama, čime je još jednom ispisao istoriju. Niko više od 13 nije zabležio ni u muškoj, ali ni u ženskoj konkurenciji.


Foto: YouTube printscreen/RTS

Federer, Nišikori, Anđeli Kerber i Aranča Sančez Vikario su zajedno sa Đokovićem do juče imali po tri četvrtfinala na Olimpijskim igrama, ali je sada Novak i po tom osnovu jedini, ali je postao i najstariji olimpijski teniser u singlu.

Nakon meča, Novak je izjavio da ga je protivnik iznenadio tako dobrom igrom:

"Najteži dan kada su u pitanju uslovi, neverovatna sparina na terenu. Dosta su teški za oba tenisara, ali mora čovek da prihvati i da se prilagodi. Dosta smo se znojili, promenio sam četiri majice. Drago mi je što sam uspeo da prelomim rezultat u 12 gemu. Dobro sam krenuo, ali sam bio i iznenađen njegovom dobrom igrom. Bio je dosta agresivan, jako nezgodan protivnik. Bio sam izazvan na terenu i drago mi je da sam odgovorio na izazov na pozitivan način" - rekao je Novak, a onda se osvrnuo i na četvrtfinalni meč sa CIcipasom.

"Igrali smo ovde finale 2021. godine, izuzetno kvalitetan teniser. Sa njim su uvek neizvesni mečevi. Sve će biti teže i teže, znam šta me čeka, ali biću spreman" - zaključio je Novak nakon meča u izjavi za RTS.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>