Ostalo

Sme�no

Zbog ovog glumca je Jugoslavija zanemela: Ušao u Ginisa jer je ljubavnici napravio dete u 92. godini!

Jedan od najneobičnijih događaja koji je šokirao javnost bivše Jugoslavije dogodio se kada je poznati glumac Zvonimir Rogoz ušao u Ginisovu knjigu rekorda. 

Zbog ovog glumca je Jugoslavija zanemela: Ušao u Ginisa jer je ljubavnici napravio dete u 92. godini! Foto: YouTube printscreen/HRT



Rođen 1887. godine u Zagrebu, Rogoz je postao simbol dugovečnosti i vitalnosti, posebno zbog toga što je postao otac u 92. godini života.

Zvonimir Rogoz je poznat po svojoj impresivnoj karijeri, ali najviše po priči o očinstvu u poznim godinama. Njegova druga supruga, Agata, bila je 56 godina mlađa od njega, a rodila mu je sina Rafaela kada je Rogoz imao 92 godine.

Glasine su kružile da Rogoz nije Rafaelov biološki otac, ali je Agata odbacila takve tvrdnje, navodeći da one dolaze od bivših ljubavnica njenog muža, prenosi srbijadanas

Rogoz je na pitanje kako je postao otac u tako poznim godinama odgovorio duhovito, rekavši da on i supruga nisu pazili. Ovo je dodatno potvrdilo njegov status rekordaša, i osiguralo mu mesto u Ginisovoj knjizi rekorda.

Zvonimir Rogoz je svoju poslednju ulogu odigrao u 100. godini života, nedugo pre smrti. Njegovi memoari "Mojih prvih 100 godina", objavljeni dve godine pre smrti, dodatno su dokumentovali njegov fascinantni život i karijeru.


Foto: Instagram printscreen/rogozzvonimir

Rođen u advokatskoj porodici, Rogoz je rano ostao bez roditelja i odrastao uz kuma koji ga je poslao na školovanje u Beč. Ipak, njegova prava ljubav bila je gluma. Nakon školovanja u Beču i Zagrebu, nastupao je u Osijeku, Varaždinu i Ljubljani. Njegova uloga u "Hamletu" donela mu je slavu i angažman u Pragu, gde je stekao međunarodni ugled. Snimio je oko 20 filmova u Pragu, a o njemu je snimljen i dokumentarni film "Zdrav Rogoz u zdravom telu".

Zvonimir Rogoz preminuo je 6. februara 1988. godine u Zagrebu, u svojoj 101. godini. Njegov život i karijera ostaju inspiracija mnogima, a priča o očinstvu u 92. godini i dalje izaziva divljenje i nevericu. Kao prvi stogodišnjak u pozorišnoj istoriji Hrvatske, Rogoz je ostavio neizbrisiv trag u svetu glume, simbolizujući izdržljivost i posvećenost umetnosti.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Srbija Danas

Povezane vesti:


>