Region

Svet

Futa besan na Jelenu Karleušu: Odmah je uradio jednu stvar!

Čuveni kompozitor Aleksandar Radulović Futa nedavno je počeo redom da prijavljuje i uklanja pesmu "Runde", koju je otpevala pevačica Jelena Karleuša. 

Futa besan na Jelenu Karleušu: Odmah je uradio jednu stvar! Foto: YouTube printscreen



Demo verzija ove pesme, napisane od strane pokojnog Milana Radulovića Laće, dospela je do javnosti i ubrzo postala vrlo slušana.

Naime, Futa, otac preminulog tekstopisca Milana Radulovića Laće, nije želeo da dozvoli da poslednja pesma njegovog sina ostane dostupna javnosti na ovaj način.

Kao rezultat, jedan YouTube kanal koji je imao skoro pola miliona pregleda na baladu "Runde" je ugašen, što je izazvalo veliko razočaranje među poštovaocima Jeleninog rada.


Foto: Instagram printscreen/kalreusastar

Ova akcija je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Poštovaoci Jelene Karleuše su izrazili svoje nezadovoljstvo, jer su mnogi smatrali da pesma "Runde" zaslužuje da bude dostupna javnosti kao omaž Laćinom talentu i njegovoj saradnji sa Jelenom.

"Ovo je velika šteta. Pesma je bila prelepa i pravi omaž Laći"  - napisao je jedan korisnik na Twitteru.

"Razumem bol i tugu, ali muzika treba da živi" - dodao je drugi.

Milan Radulović Laća, koji je preminuo prošle godine, ostavio je dubok trag u muzičkom svetu svojim talentom i brojnim hitovima. Njegova saradnja sa Jelenom Karleušom je bila posebno plodonosna, a pesma "Runde" je bila još jedan dokaz njegove izuzetne sposobnosti da stvori emotivne i moćne pesme.

Futa Radulović je poznat po tome što izuzetno pazi na nasleđe svog sina. Njegova odluka da ukloni pesmu "Runde" sa interneta dolazi iz želje da očuva integritet Laćinog rada i da spreči da se njegova muzika koristi bez odgovarajuće dozvole i kontrole. Iako je ova odluka izazvala tugu i razočaranje među fanovima, Futa smatra da je to najbolji način da zaštiti ono što je njegov sin stvorio.

Jelena Karleuša bila je veoma iznenađena kada se pesma "Runde" pojavila na YouTube kanalu. 

- Ne znam kako je pesma dospela u javnost i ko je to pustio na društvene mreže. Pesmu je Laća pisao za mene i ako se ne varam, to je poslednje što je napisao. Žao mi je što pesmu nisam mogla da stavim na poslednja dva albuma zbog nesporazuma s Laćinim ocem, ali šta da se radi. Neka viša sila je ipak želela da Laćin rad zaživi nakon njegove smrti, uprkos svemu. Pesma je teška i potresna, odslikava zapravo ono kako se Laća osećao -  rekla je pevačica. 




 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Republika

Povezane vesti:


>