Ostalo

Sme�no

Španski mediji o meču Nadala i Djokovića: Kao da nosite cveće na grob svog dede!

Španski portal "Relevo" izazvao je pažnju kontroverznim naslovom o meču Nadala i Đokovića. Saznajte više o reakcijama i analizama ovog teniskog duela.

Španski mediji o meču Nadala i Djokovića: Kao da nosite cveće na grob svog dede! Foto: Printscreen Youtube/ESPN




Španski portal "Relevo" izazvao je veliku pažnju svojim viđenjem meča između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, koristeći kontroverzan naslov: "Videti ovakav meč Nadala i Đokovića je kao da nosite cveće na grob svog dede."

Na stadionu "Filip Šatrije" u Parizu, Đoković je ubedljivo savladao Nadala, koji je na tom terenu 14 puta osvajao titulu Rolan Garosa. Rezultat na Olimpijskim igrama bio je impresivan (6:1, 6:4), a mogao je biti još dominantniji, s obzirom da je Đoković vodio sa 4:0 u drugom setu.

Meč je završen, a srpski teniser nastavlja dalje, dok su analize već počele. Španski mediji, posebno "Relevo", bili su vrlo kritični u svojim komentarima. Autor Naćo Enkabo privukao je veliku pažnju svojim poređenjima koja nisu bila po volji svima.


"U januaru 2017. godine sam u Melburnu šetao sa kolegom pred početak Australijan opena i tada me pitao da li mislim da Rafa ima ikakve šanse da dođe do finala. Rekao sam da nema jer se žestoko mučio sezonu pre te. Rekao sam mu da ću da napišem knjigu ako on dođe u finale. Godinu dana i nekoliko meseci kasnije predstavio sam svoju knjigu 'Rafa i Rodžer' koju su napisali Rafa Plaza i Antonio Arenas, neki ljudi ispoštuju obećanje", počeo je Enkabo, a zatim nastavio:

Napravio je na taj način uvod u priču koja sledi. "Ovog ponedeljka drugar mi je napisao poruku i pitao me da li Rafa ima šansu, rekao sam mu da ima i da ako izađe na teren do znači da veruje da postoji šansa i da ako on veruje, ko sam ja da sumnjam u njega. Priznajem, nisam očekivao da će igrati singlove zbog problema sa povredom, da će da se fokusira na dubl sa Karlosom Alkarazom. Onda je počeo meč sa Novakom i delovalo je da će biti potpuni masakr, bilo je 6:1, 4:0. Na kraju je uspeo da ublaži poraz..."

Nastavio je da opisuje meč: "Rezultat boli, ali još više boli to što je tako ubedljivo izgubio od Đokovića koji je takođe daleko od svog najboljeg nivoa. Bio je to nož u srce svim navijačima Nadala. Zašto? Jer je to bilo protiv Srbina, na šljaci, na stadionu 'Filip Šatrije', u Parizu. Kao da je lopov ušao u vašu kuću i odneo vam skoro sve. Boli i zbog toga što je ovo potencijalno njihov poslednji duel i ovakav rezultat koji nije pravedan zbog njihovog rivalstva, najvećeg u istoriji tenisa. Bila je ovo 60. epizoda, jubilej i scenario koji smo viđali često, pošto su se susretali na najvećim takmičenjima, ali su sada osećanja pomešana."


Možda vas interesuje:
Olimpijske igre 2024 Pariz: Tajna crnih krugova na sportistima!


Španski mediji o meču Nadala i Đokovića


Opisao je i svoje osećaje u trenutku kada su Novak i Nadal izlazili na parket. "Njihov izlazak na teren, jedan sa steznikom na kolenu, drugi sa zavojem na butini, obojica su blizu da napune 40. godina. Osećao sam se tako prazno. Kao prvi put kada odeš i odneseš cveće na grob svog dede. Setiš se svega što je bilo lepo u prošlosti i svega što se nikada više neće dogoditi u budućnosti."
 

Onda je pohvalio Nadala:


"Možda vam tako ne deluje, ali je Nadal danas uradio nešto za pohvalu. Najlakše bi bilo da se povukao, da je izbegao da se osramoti protiv svog velikog rivala i da se fokusira na dubl sa Karlosom. Ali, vraćamo se na staru priču. Ko sam ja, ko smo mi, da sumnjamo u Rafaela?"


Novak Đoković je na konferenciji za medije na pitanje da li odnos njega i Nadala može da se nazove "bratski" odgovorio:

"Ne, nema bratstva. Više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski. Ima tu mnogo poverljivih informacija, na ovom nivou ne možeš da budeš previše blizak sa rivalom. Dugo smo u ovom sportu, nadam se da možemo da poboljšamo naš odnos u budućnosti."

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igraće protiv Dominika Kepfera u trećem kolu Olimpijskih igara.

Možda vas interesuje:
Aca Lukas hitno primljen u Urgentni centar zbog zdravstvenih tegoba!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>