Ostalo

Sme�no

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Presedan kakav se do sada nije dogodio na takmičenjima! (FOTO)

Olimpijske igre 2024. godine u Parizu suočavaju se sa neobičnim izazovima koji su već stvorili presedan na ovom prestižnom takmičenju.

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Presedan kakav se do sada nije dogodio na takmičenjima! (FOTO) Foto: Pixabay



Naime, zbog zagađenja reke Sene, trijatloncima je znatno otežano takmičenje, a postavilo se i pitanje njihove sigurnosti tokom plivanja.

Organizatori Olimpijskih igara morali su da donesu tešku odluku i otkažu drugi dan zaredom treninge u plivanju za trijatlonce. Ova odluka je doneta nakon što je jaka kiša izazvala porast nivoa zagađenja u reci Seni, što je negativno uticalo na kvalitet vode.

Zbog ovog problema, sportisti su primorani da se suoče sa neizvesnošću i dodatnim stresom pred svoje nastupe.

Iako su čelni ljudi uvereni da će se kvalitet vode poboljšati do trenutka kada se održi muška trka u utorak, situacija je izazvala zabrinutost među takmičarima i njihovim timovima.

U ovakvim uslovima, ne samo da se dovodi u pitanje fizička spremnost sportista, već i njihovo zdravlje, što je dodatno naglasilo hitnost rešavanja problema zagađenja.


Foto: X printscreen

"Organizatori Olimpijskih igara u Parizu otkazali su drugi dan zaredom trening plivanja #triatlon, nakon što je jaka kiša uticala na kvalitet vode u reci Seni. Organizatori su uvereni da će se kvalitet vode poboljšati uoči muške trke u utorak" - piše na mreži X.

Ovo nije prvi put da se Olimpijske igre suočavaju sa ekološkim izazovima, ali ovakav slučaj s plivanjem u prirodnoj vodi je zaista presedan. 

Svii rade na tomeda seobezbede sigurna okruženja za sportiste, ali je jasno da će ovakvi problemi morati da budu prioritet u svim narednim olimpijskim i sličnim takmičenjima.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>