Ostalo

Sme�no

Zatvor, droga i spasenje: Ljubav u senci smrtne kazne - borba za novi život!

Žena je otkrila trenutak kada se zaljubila u osuđenika na smrt pre nego što je ušla u svet droge.

Zatvor, droga i spasenje: Ljubav u senci smrtne kazne - borba za novi život! Foto: YouTube printscreen/Soft White Underbelly



Benjamin Ričije je 2000. godine vozio ukradeni kombi kada ga je policajac video i krenuo u poteru. Nakon što je razbio kombi, Ričije je ispalio pet hitaca, od kojih je jedan ubio policajca. Ričije je osuđen na smrt i, dok se njegovo pogubljenje nije moglo zakazati, bio je zatvoren u Indijani.

Dok je bio na smrtnoj kazni, Ričije se pojavio u dokumentarcu na YouTube-u, gde ga je primetila Ivana, tada 24-godišnjakinja. Odlučila je da mu piše i od tada je romansa procvetala. Ubrzo je odlučila da odleti iz svog doma u Švedskoj u SAD da upozna Ričija.

Par se sreo više od 10 puta i zaljubili su se. Sada su zajedno već četiri godine. Ivana opisuje Ričija kao smešnog i pozitivnog.

„Svaki put kada bih išla da ga vidim, imali smo zakazanu nedelju kako bismo mogli da imamo posete cele nedelje“, rekla je za Soft White Underbelly.

„Pošto sam bila inostrani posetilac, bilo mi je dozvoljeno da provedem ceo dan do 16 časova sa njim.“


Foto: Printscreen Youtube

Ivana, koja sada ima 31 godinu, imala je 24 kada je upoznala Ričija. Rekla je da je u trenutku kada ga je prvi put pogledala u oči osetila da želi da bude sa njim zauvek.

„Ne bih mogla da zamislim život bez njega“, rekla je.

„Bilo je ili biti s njim ili umreti s njim.“


Ivana, koja je rođena u Bosni pre nego što se njena porodica preselila u Švedsku, nije bila strana zatvorskom sistemu pre nego što je upoznala Ričija. Njen otac je proveo vreme u zatvoru tokom njene mladosti.

Ivana je rekla da su, dok su razgovarali, postojali planovi da ga izbavi, a rečeno joj je da otme helikopter. Plan su napravili koristeći tajne poruke i skriveni mobilni telefon, što je značilo da su stalno morali da razgovaraju.

Ivana je znala da par nikada ne bi mogao imati porodicu, ali je verovala da će provesti nedelju dana zajedno pre nego što ih policija pronađe, a možda i ubije.

„Na kraju mi je rekao da ne želi da rizikuje moj život da bi mogao da izađe“, rekla je. „Tada sam poludela jer je moj ceo plan za život bio da budem sa njim.“

„Kada mi je to rekao, počela sam da uzimam opijate. Opijate sam osetila kada sam imala operaciju i nastavila sam. Upoznala sam dilera droge koji je prodavao heroin i to je bilo mnogo jeftinije od tableta koje sam uzimala.“



Počela je da izlazi sa muškarcem da bi dobila pristup njegovoj drogi. Bili su zajedno dve godine dok on nije sredio svoj život i prestao da prodaje drogu.

Ne želeći da odustane, Ivana je potražila svoje kontakte sa drogom i pokušala da prodaje kako bi zadržala svoju naviku. Kada joj ljudi nisu hteli platiti, ostala je bez novca i droge. Ivanin život je nastavio da se urušava sve dok nije zatrudnela sa ćerkom Iris, za koju kaže da joj je promenila život i pomogla joj da "složi život". Sada je čista i trezna.

Rekla je da ne može da traži Ričija da vidi da li je još živ jer je to vraća u vreme kada su bili zajedno i sva osećanja koja je imala.

Ivana je rekla da je duboko u sebi znala da njihova veza nikada neće uspeti, ali ga je volela. Htela je da umre pored njega.

„Zato ne mogu da ga potražim – obećala sam da ću biti tamo [za njegovo pogubljenje]“, rekla je, dodajući da joj je najveći problem u životu to što je pratila svoje srce, a ne mozak. Ali sada je fokusirana na podizanje Iris i da joj pruži sve što zaslužuje.

Ivana je rekla da do danas nikada nije upoznala nekoga poput Ričija.

Riči i dalje čeka izvršenje smrtne kazne!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>