Svet

Region

Od profesionalnog skakača u vodu do akcionog heroja: Da li znate o kom glumcu je reč? (VIDEO)

Danas je jedan od najprepoznatljivijih i najomiljenijih akcionih glumaca , a mnogi ne znaju da je pre fiilmske karijere, bio veoma uspešan sportista. 

Od profesionalnog skakača u vodu do akcionog heroja: Da li znate o kom glumcu je reč? (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/BBC



Pre nego što je postao poznat po svojim ulogama u filmovima kao što su "Transporter", "Fast & Furious" i "The Expendables", Statham je bio uspešan sportista, reprezentativac Velike Britanije u skokovima u vodu.



Rođen 26. jula 1967. godine u Širebruku, Engleska. Jason Statham je od ranog detinjstva bio strastveni sportista. Njegova sportska karijera je započela kao skakač u vodu, gde je postigao značajne uspehe. Tokom 12 godina, Statham je bio član britanske nacionalne reprezentacije, učestvujući na brojnim takmičenjima, uključujući Svetska i Evropska prvenstva.

Njegova posvećenost i disciplina u sportu omogućile su mu da izgradi snažan karakter i fizičku spremu, što će kasnije igrati ključnu ulogu u njegovoj glumačkoj karijeri. Iako nije osvojio medalje na velikim takmičenjima, Statham je bio cenjen i poštovan sportista u svetu skokova u vodu.

Prelazak u svet glume

Stathamov prelazak u glumu bio je donekle slučajan. Njegova atletska građa i harizmatična pojava privukli su pažnju modnih agenata, te je počeo da se bavi modelingom. Kroz modeling, upoznao je reditelja Guya Ritchieja, što je dovelo do njegovog prvog glumačkog angažmana u filmu "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" (1998). Film je bio veliki hit, a Stathamova karijera krenula je uzlaznom putanjom.

Uspon do holivudske slave

Nakon uspeha prvog filma, Statham je nastavio saradnju sa Ritchiejem u filmu "Snatch" (2000), gde je glumio uz Brad Pitta i Benicia del Toroa. Njegove uloge u ovim filmovima postavile su temelje za njegovu karijeru akcione zvezde.

Pravi proboj na svetsku scenu dogodio se s franšizom "Transporter" (2002-2008), gde je Statham igrao glavnu ulogu profesionalnog vozača i plaćenika Franka Martina.

Njegova sposobnost da izvodi složene borbene scene i vratolomije bez kaskadera učinila ga je omiljenim među ljubiteljima akcionih filmova.


Foto: Instagram printscreen/jasonstathmarmy

Usledili su brojni blockbusteri, uključujući uloge u filmovima "Crank" (2006), "The Mechanic" (2011), "Parker" (2013), kao i u hit franšizi "Fast & Furious", gde je igrao ulogu Deckarda Shawa. Njegova svestranost i posvećenost svakom projektu učinili su ga jednim od najtraženijih glumaca u Holivudu.

Jason Statham je živi dokaz da se uz disciplinu, posvećenost i talenat mogu ostvariti snovi i izgraditi karijera koja prelazi granice jednog zanimanja. Od skakača u vodu do jednog od najpopularnijih svetskih glumaca, Stathamova priča inspiracija je mnogima koji teže da pomeraju svoje granice i ostvaruju svoje ambicije.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>