Svet

Region

Strašna tragedija: Članovi poznate grupe poginuli u avionskoj nesreći (FOTO)

Članovi grupe "The Nelons" poginuli su juče u avionskoj nesreći u Vajomingu, prenose strani mediji.

Strašna tragedija: Članovi poznate grupe poginuli u avionskoj nesreći (FOTO) Foto: YouTube printscreen



Tragedija se dogodila juče popodne, kada je mali privatni avion u kojem su se nalazili članovi grupe pao u blizini planinskog područja.

Grupa "The Nelons" bila je poznata po svojoj duhovnoj muzici i dugogodišnjem doprinosu gospel žanru. Njihovi nastupi su inspirisali mnoge, a njihova muzika je ostavila dubok trag u srcima vernika širom sveta.

Kako se navodi na X mreži, avion je nakon pada izgore:

"Šerif okruga je pronašao ostatke aviona. Pilatus PC-12 NG viđen je na FR24 kako se spirališe prema dole, brzinom većom od 10.000 ft (oko 3.000 metara) u minuti" - piše na X-u.

"The Nelons" su jedna od najpoznatijih i najvoljenijih gospel grupa u Sjedinjenim Američkim Državama. Grupa je osnovana 1977. godine, a njen muzički stil kombinuje tradicionalni južnjački gospel sa savremenim zvukom, stvarajući jedinstvenu i prepoznatljivu muziku koja inspiriše i osnažuje veru mnogih slušalaca.


Foto: X printscreen

Osnivač grupe, Rex Nelon, bio je pionir u gospel muzici i njegova vizija i posvećenost brzo su podigli grupu na visoki nivo popularnosti. Tokom godina, "The Nelons" su prolazili kroz razne promene u postavi, ali su zadržali svoj prepoznatljiv zvuk i strast prema muzici.

Grupa je izdala više od 30 albuma, od kojih su mnogi osvojili prestižne nagrade i priznanja. Njihove pesme su postale himne za mnoge hrišćanske zajednice, a njihovi nastupi uživo poznati su po emotivnoj i duhovnoj energiji.

The Nelons" su dobitnici mnogih nagrada, uključujući Dove Awards, nagrade Gospel Music Association (GMA) i mnoge druge. Njihova muzika je prepoznata po svojoj kvaliteti i duhovnom sadržaju, a grupa je bila i nominovana za Grammy nagradu.

Njihovi hitovi poput "Come Morning," "O For A Thousand Tongues," i "We Shall Wear a Robe and Crown" su postali klasici gospel muzike. "The Nelons" su takođe poznati po svojoj humanitarnoj aktivnosti i posvećenosti zajednici, često nastupajući na dobrotvornim koncertima i događajima.

"The Nelons" su više od muzičke grupe; oni su simbol vere, posvećenosti i trajnog nasleđa u svetu gospel muzike. Njihova muzika nastavlja da inspiriše i osvetljava puteve mnogih, a njihovo nasleđe će živeti kroz generacije koje dolaze.


 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>