Ostalo

Sme�no

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Spektakularno otvaranje i veličanstveni povratak Celin Dion! (FOTO)

Letnje Olimpijske igre 2024. u Parizu zvanično su otvorene, a spektakularno otvaranje koje je trajalo skoro šest sata ostavilo je sve bez daha. Pariz je, kao domaćin, priredio događaj koji će se dugo pamtiti, postavljajući visoke standarde za buduće organizatore Olimpijskih igara.

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Spektakularno otvaranje i veličanstveni povratak Celin Dion! (FOTO) Foto: YouTube printscreen/RTS



Po prvi put u istoriji, ceremonija otvaranja Olimpijskih igara, nije održana u zatvorenoj areni, već na otvorenom prostoru, koristeći veličanstvene pejzaže Pariza kao pozadinu.


Foto: Printscreen RTS


Francuska je na ovaj način demonstrirala svoju kreativnost i inovativnost, pruživši gledaocima širom sveta nezaboravno iskustvo. Čak ni kiša koja je povremeno padala nije uspela da omete ceo događaj.


Foto: Printscreen RTS


Ceremonija je vodila publiku kroz svaki deo znamenitosti Pariza, od Luvra do fabrike Louis Vuittona. Prvo iznenađenje večeri usledilo je kada je Lady Gaga izvela numeru "Mon truc en plumes" kultnog francuskog umetnika Zizija Žanmera.


Foto: Printscreen RTS


Kako se navodi, nastup je snimljen unapred, ali to nije umanjilo njegovu magiju i emotivni utisak koji je ostavio na publiku.


Foto: Printscreen RTS


Nakon što je zapaljen olimpijski plamen, koji je ovoga puta u obliku letećeg balona koji će dve nedelje obilaziti Pariz, glavno iznenađenje dogodilo se na glavnoj bini koja se nalazila na samom Ajfelovom tornju.,


Foto: Printscreen RTS


Celine Dion, uprkos teškoj bolesti sa kojom se bori, uspela je da dođe u Pariz i izvede "Himnu ljubavi" ("L'Hymne à l'amour") Edith Piaf. Ovaj nastup bio je veoma emotivan, kako za prisutnu publiku, tako i za pevačicu koja je jedva zadržala suze. Njena izvedba zvanično je otvorila Olimpijske igre 2024. u Parizu.


Foto: Printscreen RTS


Podsetimo, Srbija ima 112 sportista, a već danas će nastupiti veslači, plivači, džudisti, strelci, bokseri, stonoteniseri i Novak Đoković u tenisu. Očekujemo sjajne rezultate naših sportista i navijamo za njih tokom celog takmičenja.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>