Svet

Region

10 fascinantnih zanimljivosti o Avengers: Endgame koje niste znali!

"Avengers: Endgame" je film koji je ostavio dubok trag u filmskoj industriji i među obožavaocima širom sveta.

10 fascinantnih zanimljivosti o Avengers: Endgame koje niste znali! Foto: YouTube printscreen/Marvel



 Evo nekoliko zanimljivih činjenica koje otkrivaju koliko je ovaj film poseban:

Rekordni box office

"Avengers: Endgame" zaradio je najviše novca, premašivši "Avatar" (2009) u globalnoj zaradi. Film je zabeležio više od 2,798 milijardi dolara na globalnom nivou, postavljajući novi rekord u filmskoj industriji.

Izuzetna tajnost

Marvel Studios su izuzetno pazili na detalje filma kako bi izbegli spoilere. Glumci su potpisali ugovore koji su ih obavezivali da ne otkrivaju ključne detalje priče pre premijere filma. Mnogi od scenarija i dijaloga su bili lažni kako bi se sprečilo curenje informacija.

Povratak filma

Nakon početnog prikazivanja, Marvel Studios su dodali nekoliko dodatnih scena u filmski sadržaj kako bi film ponovo privukao publiku i možda prešao u prošlost "Avatar". Ove dodatne scene uključivale su kratki tribute Stan Lee-ju i neke dodatne efekte.

Crossover gluma

U filmu se pojavljuju gotovo svi ključni likovi iz Marvel Cinematic Universe (MCU) do tog trenutka. Ovo je bilo impresivno zbog ogromnog broja glumaca i likova koji su se pojavili u jednom filmu, stvarajući jedinstveno filmsko iskustvo.

Završna bitka

Scena završne borbe traje oko 30 minuta, što je jedna od najdužih borbenih scena u filmskoj istoriji. Efekti i koreografija za ovu scenu su bili izuzetno složeni, s puno detaljnih priprema koje su doprinosile njenom spektakularnom izgledu.

Film koji obara rekorde

Film je postavio brojne rekorde, uključujući rekord za najbrže ostvarivanje milijardu dolara u box office-u, što je postignuto za samo 5 dana nakon premijere.

Rediteljski pristup

Film su režirali braća Russo (Anthony i Joe Russo), koji su ranije radili na "Avengers: Infinity War" (2018) i nekoliko drugih filmova iz MCU-a. Njihov rad na ovom filmu bio je kulminacija njihove trogodišnje saradnje sa Marvelom.

Dijalog u sceni sa Stenom Lee-jem

Stan Lee je snimio svoje cameo ulogu pre nego što je preminuo, ali scena u kojoj se pojavljuje bila je skrivena u filmu. Njegov cameo je u formi vojnika koji se pojavljuje u sceni iz prošlosti.

Pohvala za glumu

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo i drugi članovi glumačke ekipe imali su duboko emotivne trenutke u filmu, što je dodatno pojačalo uticaj filma na publiku. Mnogi kritičari i obožavaoci su pohvalili njihove nastupe.

"Avengers: Endgame" nije samo filmski spektakl, već i značajan deo filmske istorije koji je ostavio trajni uticaj na način na koji se pričaju priče na velikom ekranu.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>