Svet

Region

Tragična smrt popularne influenserke Pan Sjaoting: Posledice ekstremnog mukbang trenda!

Pan Sjaoting iz Kine preminula je zbog gastrointestinalne perforacije tokom "mukbang" prenosa. Otkrijte rizike ekstremnog jedenja i upozorenja lekara.

Tragična smrt popularne influenserke Pan Sjaoting: Posledice ekstremnog mukbang trenda! Foto: Printscreen X/Yoshua




Pan Sjaoting, popularna "mukbang" influenserka iz Kine, preminula je prošle nedelje usled sumnje na gastrointestinalnu perforaciju dok je konzumirala oko 10 kilograma pilećih štapića, morskih plodova i slatkiša pred kamerom, gde su je pratili hiljade gledalaca.

Rezultati autopsije pokazali su da je njen stomak bio ozbiljno deformisan i ispunjen nesvarenom hranom, što sugeriše da je želudac mogao da pukne, uzrokujući curenje želudačne kiseline i hrane u abdomen. Sjaoting, koja je bila morbidno gojazna, postala je poznata u Kini po svojim "mukbang" prenosima uživo, internet trendu koji je nastao u Južnoj Koreji, gde ljudi jedu ogromne količine hrane pred kamerom.

Lekari sada upozoravaju da su mnogi "mukbang" influenseri u opasnosti od prerane smrti. Iako Kina ima potpunu zabranu "mukbang" snimaka, to nije sprečilo kreatore sadržaja da nastave sa svojim ekstremnim gozbama uživo.


Pan Sjaoting mukbang


Pan Sjaoting je prenosila svoj desetosatni maraton jela 14. jula kada se srušila. Gledaoci su pokušali da joj pomognu na daljinu, ali to nije bilo dovoljno. Pre smrti, Sjaoting je bila hospitalizovana zbog krvarenja u stomaku, ali nije jasno koliko je vremena prošlo između hospitalizacije i njenog kolapsa.



Posledice ekstremnog jedenja

Kada je umrla, većina hrane koju je konzumirala još nije bila probavljena i ostala je u njenom stomaku. Prekomerno jedenje može uzrokovati pucanje ili cepanje želuca zbog preteranog istezanja.

Konzumiranje ogromnih količina hrane može dovesti do širenja i rastezanja stomaka, što može izvršiti pritisak na okolne krvne sudove i srce, povećavajući rizik od srčanog zastoja. Takođe, može izazvati ozbiljnu neravnotežu elektrolita, što može imati ozbiljne efekte po srce.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>