Lepota

Ljubav

Čaj od koprive: Prirodno rešenje za sprečavanje opadanja kose!

Kopriva je biljka koju često srećemo u prirodi, a njene blagodati za zdravlje su dobro poznate. 

Čaj od koprive: Prirodno rešenje za sprečavanje opadanja kose! Foto: Freepik.com



Međutim, da li ste znali da čaj od koprive može biti vaš saveznik u borbi protiv opadanja kose? 

Ova prirodna supstanca nudi brojne prednosti za vašu kosu i kožu glave, a evo kako vam može pomoći da sprečite opadanje kose na potpuno prirodan način.

Bogata hranljivim materijama

Kopriva je izuzetno bogata vitaminima i mineralima koji su ključni za zdravlje kose. Sadrži vitamine A, C, E i K, kao i minerale poput gvožđa, cinka i magnezijuma. Ovi nutrijenti pomažu u jačanju korena kose, poboljšavaju cirkulaciju u skalpu i podstiču rast kose.


Foto: Piyabay

Antiupalna svojstva

Čaj od koprive ima prirodna antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju iritacije i upale kože glave. Ovo je posebno korisno za osobe koje pate od stanja poput seboreje ili psorijaze koje mogu doprineti opadanju kose. Smanjenjem upale, kopriva može pomoći u održavanju zdrave sredine za rast kose.

Povećava cirkulaciju

Jedna od ključnih prednosti čaja od koprive je njegova sposobnost da poboljša cirkulaciju krvi u koži glave. Bolja cirkulacija znači da folikuli kose dobijaju više hranljivih materija i kiseonika, što može doprineti zdravijem rastu kose. Pijenje čaja od koprive redovno može pomoći u jačanju kose i smanjenju njenog opadanja.

Kako pripremiti čaj od koprive

Priprema čaja od koprive je jednostavna. Evo kako možete napraviti ovaj osvežavajući napitak:

Sastojci:

1 kašika suvih listova koprive
2 l prokuvane vode

Priprema:

Stavite suve listove koprive u šolju sa najmanje dva litra vode da proključa. Pokrijte šolju i ostavite čaj da se natapa 45 minuta, zatim ga procedite. 

Saveti za upotrebu

Čaj je potrebno dobro utrljati u kosu  i teme glave. Kada dobro operete kosu, umotajte je najbolje u kesu ili kapu za tuširanje, kako bi hranljivi sastojci prodreli što dublje u koren kose. Ovaj prirodni napitak je jednostavan način da poboljšate zdravlje kose i uživate u njenom zdravijem izgledu.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>