Ostalo

Sme�no

Putem šampiona: Fondacija Novak Djoković i Ambasada Italije predstavili film o Željku Zečeviću

Fondacija Novak Đoković i Ambasada Italije premijerno su prikazali dokumentarni film "Pre utakmice" o inspirativnoj karijeri Željka Zečevića, trenera koji je svojim radom i posvećenošću ostavio neizbrisiv trag u svetu košarke. Na događaju su govorili ambasador Italije Luka Gori i mnogi sportski stručnjaci, uključujući Novaka Đokovića.

Putem šampiona: Fondacija Novak Djoković i Ambasada Italije predstavili film o Željku Zečeviću Foto: Dragan Mujan




Saznajte kako je Fondacija Novak Đoković, u saradnji sa Ambasadom Italije, predstavila inspirativni dokumentarni film o životu i karijeri košarkaškog trenera Željka Zečevića. Pročitajte sve o događaju i porukama koje film donosi.


U okviru programa "Putem šampiona", Fondacija Novak Đoković u saradnji sa Ambasadom Italije predstavila je dokumentarni film "Pre utakmice" italijanskog režisera Danila Karbonija. Film prati život i karijeru svetski priznatog košarkaškog trenera Željka Zečevića, koji je svojim radom sa timovima širom Afrike ostavio značajan uticaj na društvo i sportsku zajednicu.

Pre projekcije filma, prisutne je pozdravio ambasador Italije u Srbiji, Luka Gori, istakavši važnost saradnje između Srbije i Italije u oblastima kulture, sporta i društvenih aktivnosti. Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, prenela je poruku Novaka Đokovića, naglašavajući inspiraciju koju Zečevićev rad donosi svima, posebno mladim sportistima.

Film "Pre utakmice" ističe Zečevićev jedinstven pristup treniranju i značaj njegovih sportskih uspeha. Željko Zečević, koji je radio kao trener u Italiji i Africi, poznat je po svom doprinosu razvoju košarke u Egiptu, Tunisu, Maroku i Gvineji. Njegovi uspesi uključuju osvajanje titula sa klubovima poput "Vidad" iz Kazablanke i postizanje istorijskog plasmana SLAC-a iz Gvineje u Košarkašku ligu Afrike (BAL).

Na panel-diskusiji nakon projekcije, Zečević je istakao važnost obrazovanja, posvećenosti i timskog rada u sportu. Pored njega, govorili su i košarkaški stručnjak Marin Sedlaček i autorka programa "Putem šampiona", Ana Jovanović. Sedlaček je naglasio značaj podrške i vođenja mladih sportista kroz životne izazove, dok je Jovanović zaključila da film "Pre utakmice" pruža dragocene pouke za roditelje, trenere i decu.



Novak Đoković fondacija
Foto: Dragan Mujan


Režiser filma, Danilo Karboni, izrazio je zahvalnost na prilici da prikaže Zečevićevu priču i istakao univerzalne vrednosti sporta koje film donosi. Karboni je prodao deo porodičnog nasleđa kako bi finansirao snimanje filma, želeći da prikaže Zečevićevu posvećenost i uticaj na mlade sportiste širom sveta.

Fondacija Novak Đoković kroz program "Putem šampiona" nastavlja da podržava mlade sportiste, roditelje i trenere, pružajući im alate i inspiraciju za ostvarenje njihovih snova. Film "Pre utakmice" dodatno obogaćuje ovaj program, pružajući uvid u život i rad jednog od najuticajnijih košarkaških trenera našeg vremena.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>