Ostalo

Sme�no

Bizaran incident: Muškarac se upucao u snu misleći da mu je provalnik u kući, a onda je uhapšen!

Muškarac iz Illinois-a je uhapšen nakon što je slučajno pucao u sebe tokom noćne more. Loši snovi mogu biti zastrašujući, naročito kada deluju veoma realno.

Bizaran incident: Muškarac se upucao u snu misleći da mu je provalnik u kući, a onda je uhapšen! Foto: Linkedin printscreen/ Mark DiCara



Ako nikada niste imali psihotičnu noćnu moru koja vas budi u znoju, teško da možete zamisliti kroz šta je ovaj čovek prošao.

Te noći, 10. aprila, 62-godišnji Mark DiCara sanjao je da mu provalnik ulazi u kuću. U panici, zgrabio je revolver .357 Magnum i ispalio hitac u mrak. Bol u nozi ga je probudio, samo da bi shvatio da je pucao u sebe u praznoj sobi.

Nije bilo nikakve provale. Bol je bio rezultat samoranjavanja dok je bio u polusnu. Hitno je prevezen u bolnicu kada je policija stigla i utvrdila da gubi značajnu količinu krvi.

Međutim, problemi su se pojavili kada su istražitelji otkrili da je DiCara koristio revolver bez dozvole za posedovanje vatrenog oružja.

DiCara, polupenzionisani advokat sa licencom za rad u Wisconsin-u i Illinois-u, pronađen je kako obilno krvari iz noge. Policajci su mu stavili povoj i brzo ga prebacili u bolnicu na lečenje. Srećom, niko drugi nije povređen kada je metak prošao kroz njegovu nogu i zaustavio se u krevetu.

Iako je DiCara ranije imao dozvolu za posedovanje vatrenog oružja, ona mu je bila oduzeta. Zvaničnici još nisu potvrdili zašto i kada je dozvola povučena.

Tužilaštvo okruga Lake je najavilo da će podići optužnicu protiv DiCare za posedovanje vatrenog oružja bez važeće dozvole. Takođe je optužen za nesavesno rukovanje vatrenim oružjem.

DiCara se pojavio na sudu nakon što je platio kauciju od 150.000 dolara zbog greške iz noćne more.

„Istraživali smo slučajeve slučajnih ili nehotičnih pucnjava, ali ovo je prvi slučaj za koji se sećamo da je neko pucao zbog sna koji je sanjao,“ rekao je zamenik šefa okruga Lake, Christopher Covelli, za CNN u emailu.

Jedno je sigurno – više neće spavati pored svog pištolja.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>