Region

Svet

Dara Bubamara: I da se zovem Persida, ja sam bre, zvezdetina!

Dara Bubamara, popularna pevačica, priča o svom pravom imenu, sukobu sa Jelenom Karleušom i izazovima koje je savladala tokom karijere. I da se zovem Persida, ja sam bre, zvezdetina, kaže pevačica.

Dara Bubamara: I da se zovem Persida, ja sam bre, zvezdetina! Foto: Printscreen Youtube/Bap Vesti




Pevačica Dara Bubamara je pre nekoliko godina često bila u sukobu sa koleginicom Jelenom Karleušom. U jednom intervjuu, Karleuša je izjavila "Kako Dara od Radojka" kada su je pitali za Daru. Sada je Dara, gostujući u jednom podkastu, objasnila poreklo svog imena.

"Moje ime je Radojka, koje sam dobila po svojoj baki. Moja baka je preminula godinu dana pre mog rođenja, i tata je insistirao da nosim njeno ime. Inače, ime Radojka u crkvenom kalendaru znači radosna, što ja i jesam. Kao mala nisam volela kada me zovu Radojka, svi su me zvali Rada. Međutim, s vremenom mi je nadimak Dara Rada postao simpatičan. Ponosna sam što nosim bakino ime i sada bih bila zadovoljna i da se zovem Persida. Ja sam zvezdetina, šta mi mogu? Imala sam sreću da imam poseban nadimak", rekla je Dara, koja je karijeru započela u bendu Bubamara.

Dara je takođe otkrila kako je zadržala umetničko ime nakon odlaska iz grupe. "Nisu mi dozvolili da zadržim ime, pa sam se predstavila kao Dara Rada. Ljudi su me ipak znali kao Dara Bubamara, pa je to ime ostalo. Nakon što sam napustila grupu, nastavili su bez mene, ali se ubrzo raspali. Siniša je otišao u Švedsku, neki članovi su preminuli, a neki su prestali da se bave muzikom. Ja sam samostalno nastavila i snimila hitove kao što su 'Želja moja', 'Ja neću da ga vidim', 'Dunav', 'Niti me ljubiš'."


Dara Bubamara, popularna srpska pevačica
Foto: Printscreen Youtube/Bap Vesti

"Dugo sam se suočavala sa problemima u karijeri, čak je i moj menadžer pravio probleme. Usporavao me i uzimao pola novca. Nikada nisam gledala na novac, da jesam, bila bih multimilijarderka. Davala sam šakom i kapom, i Bog mi je dao sina. Sve drugo mi je manje važno", rekla je Dara za Telegraf podkast.

"Neprijatno je kada te potcenjuju. To je bilo kao da mi zabijaju noževe u leđa. Uvek sam verovala u sebe, i govorila: 'Možda ću jednog dana biti jako visoko.' Prošlo je godinu dana, i Dara je imala hitove 'Vero nevero', 'Polje jagoda', 'Zidovi'. Sreo me je i rekao: 'Čestitam ti.' Pošteno", zaključila je Dara.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>