Ostalo

Sme�no

Novak Djoković fokusiran na Olimpijske igre i US Open, odbio učešće na Laver cupu!

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da ovog leta prioritizuje Olimpijske igre u Parizu, US Open i nastup za Dejvis kup reprezentaciju Srbije, dok će preskočiti Laver cupu, turnir koji organizuje Rodžer Federer.

Novak Djoković fokusiran na Olimpijske igre i US Open, odbio učešće na Laver cupu! Foto: Printscreen Youtube/Wimbledon





Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena, ovog leta će se fokusirati na nekoliko ključnih događaja u svojoj karijeri. Prva stanica su Olimpijske igre u Parizu, zatim US Open, a na kraju i nastup za Dejvis kup reprezentaciju Srbije. Nakon ovih napornih takmičenja, Đoković planira kratku pauzu kako bi se odmorio.

Zbog ovih planova, Novak Đoković je odlučio da ne učestvuje na Lejver kupu, prestižnom turniru koji organizuje Roger Federer. Ova odluka iznenadila je mnoge ljubitelje tenisa, jer su očekivali da će Đoković ponovo biti deo "Tima Evropa".

Prema britanskom portalu "Ekspres", Đoković je najveće ime koje neće učestvovati na Lejver kupu ove godine. Spekuliše se da je razlog njegovog odsustva želja da provede više vremena sa porodicom nakon napornih turnira, umesto da igra na ovom događaju.

Lejver kup je poznat kao turnir na kojem se Federer oprostio pre dve godine, kada je Đoković bio njegov gost. Ove godine, "Tim Evropa" čine Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaraz, Saša Zverev, Danil Medvedev i Rafael Nadal, što mnogi smatraju jednom od najjačih postava ikada. S druge strane, "Tim sveta" predstavljaju Aleks de Minor, Tejlor Fric, Tomi Pol i Ben Šelton, dok se još čeka potvrda preostalih igrača.

Što se tiče Đokovića, ostaje da se vidi hoće li učestvovati na turniru u Sinsinatiju, a planirana je i turneja u Aziji nakon mnogo godina.

"Osećao sam se inferiorno u odnosu na njega na terenu. Bio je bolji igrač. To je to", izjavio je Đoković, hvaleći Carlosa Alcaraza. "Svaki poen, svaki udarac je odigrao bolje od mene. Nisam mogao ništa bolje, nije mi dozvolio lakše poene na moj servis, igrao je dobro i raznovrsno. Nikad ga nisam video da tako servira. Razbio me je, bio je bolji u svakom aspektu igre."

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>