Ostalo

Sme�no

Rekli su mi da su u Srbiji kriminalci: Amerikanac ostao zatečen zbog jedne situacije na ulici u Beogradu! (VIDEO)

Amerikanac Jibri Bell, koji je neko vreme boravio u Srbiji, doživeo je iskustvo koje je nadmašilo sve njegove prethodne pretpostavke. 

Rekli su mi da su u Srbiji kriminalci: Amerikanac ostao zatečen zbog jedne situacije na ulici u Beogradu! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Jibri Bell



Iako su mu u SAD-u govorili da će se susresti s kriminalom, Beograd mu je priredio iznenađenje. Jibri je otkrio da su njegova očekivanja bila daleko od stvarnosti i da je uživa u srpskoj prestonici na način koji nikada nije mogao da zamisli.

"Ljudi su mi govorili "nemoj da ideš u Srbiju. Srbija je opasno mesto, tamo ima mnogo mržnje, rasizma, diskriminacije, opasnosti. Srbi su kriminalci". Ne, brate, pokazaću vam jedan dan u Beogradu. Pokazaću vam šta volim u vezi sa ovim gradom i koliko mi znači. Putovao sam u više od 40 zemalja i iskreno, ovo je jedno od mesta gde se zaista osećam kao da pripadam“, priča Bell dok uživa u Knez Mihajlovoj ulici.

Istakao je da u Beogradu najviše voli ljude koji su neverovatno ljubazni, takođe je uradio i izazov zbog kog je ostao zatečen.

"Dok sam radio izazov, ostavio sam novčanik sa više od 300 evra u torbi, punjač za telefon, naočare za sunce… To sve je bilo izloženo na ulici. Da sam bio u Čikagu, Njujorku, Los Anđelesu… to bi nestalo. Tamo bih sve izgubio. Pa mi onda kažite - kako je ovo mesto opasno? Upravo ste videli šta se dogodilo. Niko nije dirao moje stvari... Ovo je prelepa zemlja, i volim da dolazim ovde, i volim da iskusim ovu kulturu, i volim ljude. Volim sve u vezi s ovim mestom. Dakle, dođite u Srbiju, dođite u Beograd, slušajte ovu muziku, popijte rakiju, pojedite komplet lepinju ili ćevape, palačinke… Ne bojte se. Srbija nije loša zemlja! Ko kaže da je ovo loša zemlja, taj nije ni bio ovde“, zaključio je Jiibri.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>