Ostalo

Sme�no

Kako efikasno sprečiti smrdibube da ulaze u vaš dom!

Smrdibube su česti neželjeni posetioci u našim domovima, naročito u toplijim mesecima. Ovi insekti ulaze kroz pukotine na fasadi ili druge otvore koji nisu dobro izolovani. Saznajte kako da efikasno zaštitite svoj dom koristeći jednostavne i prirodne metode.

Kako efikasno sprečiti smrdibube da ulaze u vaš dom! Foto: Printscreen Youtube/Home Rapid Repair




Saznajte kako da efikasno zaštitite svoj dom od smrdibuba koristeći jednostavne i prirodne metode. Popravite pukotine, koristite rastvor sode bikarbone i eterična ulja, i držite ove napasnike daleko od svog doma.


Smrdibube često ulaze u kuće i stanove kroz pukotine na fasadi ili druge otvore koji nisu dobro izolovani. Da biste sprečili njihov ulazak u vaš dom, prva stvar koju treba uraditi jeste da popravite sva spoljna oštećenja. Ove pukotine i otvori predstavljaju savršene ulaze za smrdibube, koje traže zaklon i toplo mesto.
 

Kako identifikovati i popraviti pukotine putem kojih ulaze smrdibube


Detaljna inspekcija vašeg doma je ključna. Prođite oko kuće i obratite pažnju na sve moguće otvore, pukotine, oštećene prozore ili vrata. Male pukotine možete popraviti kitom ili silikonom, dok veća oštećenja mogu zahtevati profesionalnu pomoć. Ne zaboravite ventilacione otvore, dimnjake i sve ostale prolaze koje smrdibube mogu koristiti.

 

Prirodna rešenja za odbijanje smrdibuba


Baštovani imaju koristan trik koji koristi rastvor sode bikarbone u vodi kako bi sprečili smrdibube da napadaju biljke. Napravite rastvor tako što ćete pomešati kašiku sode bikarbone sa litrom vode. Ovaj rastvor možete prskati po biljkama kako biste ih zaštitili od ovih insekata.

Narodno verovanje kaže da smrdibube izbegavaju miris belog luka i nane. Posadite ove biljke kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja smrdibube mogu da prođu. Beli luk i nana ne samo da će dodati prijatan miris vašem domu, već će i odbiti smrdibube. Ove biljke možete takođe staviti u saksije na balkonu ili terasi kako biste dodatno zaštitili svoj dom.

Eterična ulja kao efikasno sredstvo protiv smrdibuba


Još jedan efikasan način da se zaštitite od smrdibuba je upotreba eteričnih ulja. Eterično ulje nane je posebno delotvorno. U vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja nane i ovaj rastvor isprskajte spoljašnje površine prozora, ulaznih vrata i balkona. Ova jednostavna, ali efikasna mera može odbiti smrdibube od ulaska u vaš dom.
 

Redovno održavanje i čišćenje


Osim gore navedenih metoda, redovno održavanje i čišćenje vašeg doma takođe može pomoći u smanjenju rizika od smrdibuba. Redovno usisavanje, brisanje prašine i čišćenje kutova može ukloniti insekte koji su već ušli unutra. Posebno obratite pažnju na mesta kao što su podrumi, tavani i garaže, gde se smrdibube često skrivaju.


Ovde svakoga dana možete pročitati svoj dnevni horoskop


Kako efikasno srečiti smrdibube da ulaze u vaš dom
Foto: Printscreen Youtube/viralhog


 

Praktični saveti za unutrašnju zaštitu


Unutar vašeg doma, koristite mrežice na prozorima i vratima kako biste sprečili ulazak smrdibuba. Mrežice su jednostavno rešenje koje može značajno smanjiti broj insekata koji ulaze unutra. Takođe, proverite sve otvore oko cevi i kablova i osigurajte da su dobro zapečaćeni.

Ako primetite da smrdibube ipak ulaze u vaš dom, možete koristiti lepljive trake ili zamke za insekte kako biste ih uhvatili. Lepljive trake možete postaviti oko prozora i vrata, dok zamke za insekte možete postaviti na mestima gde ste primetili veći broj smrdibuba.

Sprečavanje smrdibuba da ulaze u vaš dom zahteva kombinaciju različitih metoda. Popravka spoljnih oštećenja, upotreba prirodnih sredstava kao što su soda bikarbona, beli luk i nana, te eterična ulja, mogu značajno smanjiti rizik od invazije smrdibuba. Redovno održavanje i čišćenje doma, kao i korišćenje mrežica na prozorima i vratima, dodatno će vam pomoći u ovoj borbi.

Možda vas interesuje:
Novak Djoković: Tajna najvećeg tenisera svih vremena, po rečima Dena Evansa!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>