Ostalo

Sme�no

Novak Djoković: Tajna najvećeg tenisera svih vremena, po rečima Dena Evansa!

Den Evans, britanski teniser, opisuje svoje iskustvo iz Đokovićevog trening kampa u Španiji, gde je prvi put shvatio zašto je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena. Pročitajte kako je Evans opisao Đokovićevu radnu etiku, posvećenost i put do vrha svetskog tenisa, kao i njegove misli o tome kako će javnost tek kasnije prepoznati Novakovu veličinu.

Novak Djoković: Tajna najvećeg tenisera svih vremena, po rečima Dena Evansa! Foto: Printscreen Youtube/Wimbledon






Iskusni britanski teniser Den Evans, nekada među top 20 na svetu, sada je na 59. mestu i pokušava da se vrati u elitu svetskog tenisa. Pokušao je da nešto nauči od Novaka Đokovića i posetio njegov trening kamp u Španiji, gde je shvatio zašto je Novak najveći teniser svih vremena. 


U autorskom tekstu za britanske medije, Evans je detaljno opisao kako izgleda Đokovićev dan i zašto ga smatra najboljim ikada.

"Jedna od mojih omiljenih teniskih uspomena su treninzi sa Novakom Đokovićem u Marebelji pre početka sezone. Mnogo se piše o njegovom načinu treninga, ali ono što me je šokiralo je njegova radna etika. U nedelju uveče otišao sam do teretane kako bih svratio u saunu pre odlaska u krevet. Bilo je 21:30, većina ljudi se već 'gasila' i spremala za vikend. Čuo sam neku buku i to su bili Đoković i njegov trener koji su vežbali pilates. Taj momenat ga perfektno opisuje. On je jako pristojan momak, potpuna suprotnost njegovom imidžu negativca, ali nikada nisam sreo nekoga toliko opsednutog pobeđivanjem. To što je non-stop posvećen je ono zbog čega ga smatram najvećim teniserom ikada," napisao je Evans.

Evans je takođe istakao da je Novak tokom karijere morao da radi više i duže od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala kako bi ga javnost prihvatila. Prema njegovom mišljenju, na kraju je to uspeo i postao najveći ikada. "Tokom karijere, izgleda da je Đoković morao da uradi malo više od drugih da bi se dokazao. Došao je na scenu kada je Rodžer Federer bio idealni sportista, a Rafael Nadal ultimativni ratnik. Oni su bili glavne zvezde tenisa i nije bilo mesta ni za koga drugog. Bili su komercijalni rudnici zlata i zato je Đoković izostavljan. Đoković nikada nije imao taj spektakularan život van terena jer je uvek bio fokusiran na tenis. Tiho je došao do rezultata i sve ih je prestigao," rekao je Den Evans.



Den Evans o Novaku Đokoviću
Foto: Printscreen Youtube/Wimbledon


Britanski teniser, koji je najviše stigao do četvrtog kola grend slema, jednom je igrao sa Novakom Đokovićem i pobedio ga 2021. u Monte Karlu. Sada ističe da će javnost, posebno u Britaniji, tek kasnije shvatiti koliko je Novak zapravo veliki.

"Sve nas je iznenadio kada se pojavio na Wimbledonu nakon operacije kolena i izgleda da je ponovo u fokusu. Izgleda smirenije i srećnije sa sobom. Ispalio je nekoliko hitaca ka publici, ali je to uradio, a da nije trepnuo. Ne postoji mnogo tenisera koji imaju samopouzdanje da kažu tako nešto i da ostanu pri tome. Ni u jednom momentu na Wimbledonu nije izgledao kao da je u problemu. Sa 37 godina on je 16 godina stariji od Alkaraza. Stvar sa veličinom u sportu je to što se uglavnom ne prepozna dok ne nestane. Sada gledamo poplavu pohvala za Endija Mareja. Jednog dana svi će se osvrnuti i shvatiti koliko je dobar bio Đoković," završio je svoj tekst Den Evans.

Možda vas interesuje:
Proglašen najbolji sportista 21. veka! Nećete verovati gde je Novak Djoković završio!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>