Svet

Region

Princ Harry i Meghan Markle menjaju prezime svojoj deci: Lilibet i Arči postaju Saseksi!

Daleke 1960. godine, Tajno veće je odlučilo da će potomci kraljice Elizabete II nositi prezime Mauntbaten-Vindsor. Međutim, princ Hari i Meghan Markle su prekinuli ovu tradiciju, najavivši da će njihova deca, princeza Lilibet i princ Arči, nositi prezime Saseks. Ova odluka, saopštena na njihovoj zvaničnoj web stranici sussex.com, izazvala je različite reakcije, ali mnogi su je videli kao važan korak za jačanje porodičnog jedinstva i identiteta.

Princ Harry i Meghan Markle menjaju prezime svojoj deci: Lilibet i Arči postaju Saseksi! Foto: Printscreen Instagram/meghan.markle.official





Daleke 1960. godine, Tajno veće je odlučilo da će potomci kraljice Elizabete II nositi prezime Mauntbaten-Vindsor. Ovo pravilo se nije odnosilo na one sa titulama princa ili princeze, kao ni na one koji se udaju. Međutim, princ Harry i Meghan Markle su odlučili da prekrše ovaj tradicionalni običaj i uvedu promene za svoju porodicu.
 

Novitet: Prezime Saseks za decu Harija i Meghan


Harry i Meghan su izmenili prezimena svoje dece, princeze Lilibet i princa Arčija, što su objavili na svojoj zvaničnoj web stranici sussex.com. Od sada, njihova deca će nositi prezime Saseks. Ova odluka je izazvala različite reakcije – neki su bili iznenađeni, dok su drugi podržali ovu promenu, naglašavajući da je važna za porodicu Harija i Meghan jer simbolizuje zajedništvo i snagu.

 

Reakcije na promenu prezimena


"Realnost je jednostavna – Saseks je njihov identitet i prvi put cela porodica ima isto prezime. To je veliki korak za svaku porodicu, simbolizuje njihovo ujedinjenje i za njih je to trenutak ponosa," rekao je izvor za The Times. Ova promena je viđena kao simbol jačanja porodičnih veza i novog početka za porodicu Harija i Meghan.



Princ Harry i Meghan Markle menjaju prezime svojoj deci
Foto: Printscreen Youtube/Royalty TV

 

Kraljevske titule: Promene od 2022. godine


Deca Harija i Meghan nisu dobila titule princa i princeze po rođenju, ali to se promenilo kada je njihov deda, kralj Čarls, preuzeo tron 2022. godine. Sada, sa novim prezimenom i titulama, porodica Harija i Meghan kreće u novu fazu svog života, jača i ujedinjenija nego ikada.


Promena prezimena Harija i Meghan Markle za njihovu decu donela je osveženje u kraljevskoj porodici. Ova odluka, iako neočekivana, pokazuje njihov fokus na porodično jedinstvo i identitet. Dok neki kritikuju, mnogi podržavaju ovu promenu kao značajan korak za porodicu Saseks.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>