Style

Ljubav

Stiil princeze: Kate Middleton u ljubičastoj haljini s posebnom porukom! (VIDEO)

Princeza Kate Middleton pojavila se juče u finalu Wimbledonu na meču između Novaka Đokovića i Carlosa Alkaraza i tako nastavila tradiciju predavanja pehara finalistima.

Stiil princeze: Kate Middleton u ljubičastoj haljini s posebnom porukom! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/ESP



U martu ove godine, Kate Middleton je javno saopštila da se bori sa opakom bolesti i da će se zbog toga povući iz javnosti na neko vreme.

Iako se spekulisalo da li će ove godine moći da se pojavi zbog zdravstvenog stanja na Wibledonu, princeza je odlučila da ne prekida tradiciju.,

Njen dolazak u kraljevsku ložu izazvao je gromoglasan aplauz publike, ali  i oduševljenje finalista koji su na terenu pokazali svoj maksimum.

Ono što je modnim kritičarima privuklo pažnju je haljina koju je princeza juče nosila. 

Kate se odlučila za ljubičastu haljinu brenda Safi Sesilije, a ono što je bilo veoma interesantno je i poruka koju je poslala tom haljinom.

Naizgled potpuno jednostavna haljina, ali ono što mnogi ne znaju je i činjenica da je ljubičasta boja, upravo boja kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta je davnih godina zabranila svima da je nose, osim članovima kraljevske porodice. 

Ova boja, smatra se veoma retkom, a razlog je jer se isključiov dobijala od trgovaca iz grada Tira iz doba Feničana, zbog čega je bila i veoma skupa. 

Ljubičasta boja postala je dostupna široj javnosti 1856. godine zahvaljujući Vilijamu Henriju Perkinu, tada 18-godišnjem hemičaru. Perkin je slučajno stvorio ljubičasti spoj dok je pokušavao razviti lek za malariju.

Primetivši da može bojiti tkanine u prelepom ljubičastom tonu, patentirao je svoje otkriće i počeo masovno proizvoditi boju. Perkin je ubrzo postao bogat zahvaljujući ovom slučajnom pronalasku!


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>