Svet

Region

Velika tuga: Shannen Doherty preminula nakon teške borbe sa rakom u 53. godini

Shannen Doherty, zvezda serija  "Beverly Hills 90210" i "Charmed", preminula je u 53. godini nakon duge i teške borbe sa rakom.

Velika tuga: Shannen Doherty preminula nakon teške borbe sa rakom u 53. godini Foto: Instagram printscreen/Shannen Doherty



Vest o smrti glumice potvrdila je njena PR služba.

"Teška srca potvrđujem da je glumica Shannen Doherty preminula u subotu, 13. jula. Izgubila je bitku sa rakom posle mnogo godina borbe sa bolešću" - rekla je u saopštenju.

Doherty je rak dojke prvi put dijagnostikovan 2015. godine. Nakon mastektomije, hemoterapije i tretmana zračenjem, 2017. je objavila da se bolest nalazi u remisiji. Nažalost, tri godine kasnije, otkrila je da joj se bolest vratila, ali i proširila, kao i da su joj lekari dijagnostikovali rak 4. faze. Proširio se na kosti, da bi  u 2023. došao i do mozga.

Nakon zastrašujućih saznanja o bolesti koja se proširila, Shannen je podnela zahtev za razvod od svog supruga Kurta Isvarienka sa kojim je 11 godina bila u braku. 

''Razvod je poslednja stvar koju je Šenon želela. Nažalost, osećala je da nema druge opcije'' - saopšteno je prošle godine iz njene PR službe.

Porodica, prijatelji i kolege veoma teško su podneli vest o njenoj smrti.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>