Svet

Region

Velika tragedija: Pevaču sin od 11 meseci umro na rukama

Poznati pevač i njegova supruga, doživeli su veliku tragediju, kada im je od retke bolesti preminuo najmlađi sin, koji je imao samo 11 meseci.

Velika tragedija: Pevaču sin od 11 meseci umro na rukama Foto: Instagram printscreen/Ze Vequeiro



Brazilski pevač Te Vekura, sina je izgubio od poslednica genetske bolesti. Mališanu su  otkazali organi, a dečak je preminuo u očevim rukama. 

"Bog sve zna i odlučio je da je vreme da mu se naš mali Artur pridruži i odmori. Od srca zahvaljujemo na ljubavi i molitvama koje je nač dečak primio dok je bio među nama" - stoji u zvaničnom saopštenju porodice. 


Instagram printscreen/zevaqero

Artur je rođen jula 2023. sa Patauovim sindromom, urođenom malformacijom koja je rezultat sindroma trizomije 13.

Bolest utiče na unutrašnje organe, uključujući gastrointestinalni sistem i srce.

Nakon rođenja, dečak je bio hospitalizovan devet meseci pre nego što je prvi put otpušten iz porodilišta. U maju ove godine, beba je doživela zastoj srca i vratila se u bolnicu nakon što je otpuštena dan ranije.


Instagram printscreen/zevaqero

Nekoliko dana nakon što je napunio 11 meseci, podvrgnut je traheostomiji, hirurškoj proceduri koja je izvedena u predelu traheje kako bi se olakšao dolazak vazduha u pluća.

De Vakeiro i Ingra Soares su takođe roditelji Danijela, 3 godine, kao i najstarije ćerke influensera, Nikole, 13 godina, iz prethodne veze. Šta je urođena malformacija?
Prema Panameričkoj zdravstvenoj organizaciji (PAHO), urođena malformacija je svaka funkcionalna ili strukturna anomalija u razvoju fetusa, koja može biti posledica faktora koji potiču pre rođenja.

U Arturovom slučaju, malformacija je posledica sindroma trizomije 13.

Takođe poznat kao "Patau sindrom", ovo stanje se javlja kada osoba ima tri hromozoma u paru broj 13, što može izazvati neke simptome kod bebe, kao što su mentalna retardacija, malformacije delova tela, mikrocefalija, smanjena brada i/ili problemi sa srcem i bubrezima.


 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>