Ostalo

Sme�no

Ko će umesto Kate Middleton predati pobedničke trofeje na Wimbledonu?

Tradicionalno, princeza od Wellsa uručuje trofeje pobednicima na Wimbledonu, ali prema pisanju The Telegraph-a, vojvotkinja od Glostera mogla zameniti Kate Middleton ove godini na svečanoj ceremoniji. 

Ko će umesto Kate Middleton predati pobedničke trofeje na Wimbledonu? Foto: YouTube printscreen/Wimbledon



Kate Middleton, u martu ove godine je potvrdila da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon dijagnoze raka. Njeno prvo veliko javno pojavljivanje bilo je tokom proslave rođendana kralja Čarlsa. Kejt je izjavila da ima „dobre i loše dane“ i da je njeno lečenje u toku te će trajati još nekoliko meseci. Zbog toga još uvek nije potvrđeno da li će se Kejt pojaviti na finalu u nedelju.

Predsednica Ol Engleskog kluba, Debi Dževans, izjavila je da organizatori "ostaju fleksibilni" u vezi sa time ko će učestvovati u predaji trofeja ako Kate ne bude u mogućnosti. 

Debi je rekla za Telegraph Sport:

"Nadamo se da će princeza od Velsa moći da uruči trofeje kao pokrovitelj kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet. Vojvotkinja od Glostera bi bila prikladna zamena za princezu od Velsa, jer je već 25 godina počasni predsednik Asocijacije za lawn tenis i redovno prisustvuje Vimbldonu. Udala se za rođaka kraljice Elizabete II, princa Ričarda, vojvodu od Glostera, 8. jula 1972. godine" - stoji u izjavi. 

Godine 1999. vojvotkinja je poklonila kristalne ploče 59 bivših i sadašnjih šampiona Vimbldona na centralnom terenu u znak sećanja na Milenijumsko prvenstvo.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>