Ostalo

Sme�no

Preokret kome se niko nije nadao: Kako je pronalazak novčanika promenio život beskućniku!

Beskućnik po imenu Hajder Al-Ali,  skupljao je plastične flaše kako bi zaradio nekoliko centi za svoju porodicu. Međutim, jednog dana, umesto uobičajenih flaša, pronašao je nešto što će ne samo iznenaditi, već i inspirisati celu zajednicu.

Preokret kome se niko nije nadao: Kako je pronalazak novčanika promenio život beskućniku! Foto: Pexels



Beskućnik u Holandiji dobio je nagradu dobrog građanina pošto je predao novčanik koji je pronašao napunjen sa 2.000 evra u gotovini.

Pročitajte još: EURO 2024: Skandal o kome bruji Evropa! Navijač tokom meča šmrkao kokain (VIDEO)

Hajder Al-Ali, otac dvoje dece, skupljao je plastične flaše u Amsterdamu da zaradi nekoliko centi kada je pronašao novac. Zvaničnici su ga nagradili nagradom dobrog građanina "srebrni palac" i vaučerom od 50 evra.

Ali holandska javnost je bila toliko oduševljena "Poštenim Hajderom" da je za njega prikupljeno 34.000 evra u jednom danu na sajtu za finansiranje.

Ovaj 33-godišnjak je rekao da će novac promeniti njegov život, dozvoljavajući mu da iznajmi kuću. Čak su mu nudjeni i poslovi.

"Želim da se zahvalim svima tako, tako, toliko… Ne mogu da opišem kako se osećam… Preplavili su me ljudi koji govore najslađe, najlepše stvari", rekao je Hajder u video snimku objavljenom na Instagramu.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>