Region

Svet

Teška sudbina Radeta Petrovića: Izgubio sina, drugi oboleo od šizofrenije!

Poznati folk pevač Rade Petrović suočio se sa teškim porodičnim tragedijama - izgubio je jednog sina, dok je drugi oboleo od šizofrenije. Supruga Olga, koja mu je bila najveća podrška, preminula je mesec dana nakon što je njihovom sinu Zoranu dijagnostikovana bolest.

Teška sudbina Radeta Petrovića: Izgubio sina, drugi oboleo od šizofrenije! Foto: Printscreen Youtube/XX Vek




Rade Petrović, tvorac hitova kao što su "Šumadijo, Šumadijo, ko bi tebe ostavio" i "Kud se žuriš, hej, živote", pretrpeo je mnoge porodične tragedije koje su obeležile njegov život. Nažalost, jedan od njegovih sinova je preminuo, dok je drugi sin oboleo od šizofrenije.

Rade Petrović je jednom prilikom otvoreno govorio o smrti sina Dragana i bolesti drugog sina, Zorana, koji je oboleo od šizofrenije. Njegova supruga Olga, koja mu je bila najveća podrška, preminula je mesec dana nakon što je Zoranu dijagnostikovana bolest.

"Kada se Dragan vratio iz vojske, Olga je umrla 1987. godine, kada je imao 22 godine. Olga je bolovala od bubrežnog nefritisa, bolesti koja joj je otkrivena kada je rodila Zorana. Njeno stanje se postepeno pogoršavalo. Mesec dana pre njene smrti, Zoran se razboleo i počeo čudno da se ponaša. Pevao sam u bolnici 'Lazi Lazarević' i odmah sam ga odveo tamo. Rekli su mi da mora ostati u bolnici, a zatim su ga prebacili u Padinsku Skelu gde mu je dijagnostikovana šizofrenija. Olga je stalno plakala zbog onoga što se desilo Zoranu," ispričao je Rade.

Nekoliko godina kasnije, Rade Petrović je doživeo još jednu tragediju kada je njegov sin Dragan preminuo.


pevac rade petrovic teska zivotna tragedija
Foto: Printscreen Youtube/Rade Petrović


"Sedam dana nakon što je Dragan došao iz vojske, čekao ga je posao u školi. Tog dana sam hteo da idem po sokove, ali Olga mi je rekla da se odmorim i da će Dragan otići. Kada se vratio, majka mu je bila mrtva. Rekli su da je pomerila braunilu i tečnost je iscurela ispod kože. Morali su da je operišu, ali jedva su je probudili. Rekla mi je tada da ne zna kako će bez nas," prisetio se Rade.

"Nakon nekoliko dana, lekari su nam rekli da moramo reći Zoranu. Kada su mu saopštili vest, počeo je da jauče. Odlučio sam da ga ne vraćam u bolnicu. Kada sam ga izveo, imao je temperaturu od 41 stepen. Dva dana i dve noći sam sedeo pored njega. Tog drugog jutra, čuo sam Olgin glas: 'Rade, pet sati je, treba Zoki lek da popije.' Posle neko kaže da to nešto ne postoji, ja verujem da postoji," rekao je Rade.

"Stariji sin Dragan preminuo je pre tri i po godine. Bio je profesor gitare u muzičkoj školi. Za osam dana je otišao zbog aneurizme na mozgu. Bilo mi je teško prihvatiti njegovu smrt," rekao je Rade.

"Jednog dana mi je unuka rekla: 'Deda, brzo dođi, tati nije dobro!' Otišao sam tamo, zvao lekare, ali su ga prebacili na odeljenje za lakše slučajeve. Sutradan mu je pozlilo i... Nikada nisam uspeo da prevaziđem Draganovu smrt. Moja sadašnja žena Mila mi je velika podrška. Dragan mi je ostavio unuku Olgu, koja ima 28 godina i ime je dobila po baki," zaključio je Rade.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>