Region

Svet

Region

Dexter: Uzbudljiva priča o serijskom ubici stiže na male ekrane! (VIDEO)

Od srede, 3. jula, ljubitelje kriminalistike i misterije veoma će obradovati informacija da priča o neouobičajenom serijskom bici, stiže na Prvi program RTS-a, radnim danima oko ponoći. 

Dexter: Uzbudljiva priča o serijskom ubici stiže na male ekrane! (VIDEO) Foto: Promo/RTS



Ova drama bazirana je na liku iz serije romana Dekster (Dexter, 2006-2013) pisca Jef Liisday, a ekranizovao je James Manos Jr.

Radnja serije odvija se u Majamiju i prati Dextera Morgana, serijskog ubicu koji radi u policiji kao forenzičar za krv. Zbog tragedije koju je doživeo u detinjstvu, oseća strast i potrebu za ubijanjem, koju je njegov otac koji ga je usvojio, policajac Hari Morgan, kanalisao da ubija ljude koji to „zaslužuju“. Tako su Dexterove žrtve većinom ostale ubice koji su izbegli sudsku kaznu, ili nikad nisu ni bili pod istragom.


Foto: Promo

U seriji je prikazano Dexterovo balansiranje između svakodnevnog života i njegovog tajnog identiteta. Filmski i televizijski kritičari su ovu kriminalističku seriju gde je glavni lik masovni ubica dočekali gotovo ovacijama tako da je ona dobila najviše moguće ocene od kritičara američkih časopisa Čikago San-Tajms, Njujork dejli njuz, San Francisko hronikl, Pipl vikli dok su kritičari najuticajnih medija bili malo pažljiviji u izjašnjavanju, tako da su dali niže ocene. Takođe, seriju su pratile oštre kritike.

Roditeljskog televizijskog saveta (Parents Television Council) iz kog su tvrdili da gledaoci navijaju za serijskog ubicu i da se nadaju da neće biti uhvaćen. Svojim kritikama su izborili zabranu praćenja serije gledaocima mlađim od 14 godina.

I drama i njen glavni glumac, Majkl Si Hol, bili su nominovani za nagradu Zlatni globus dvaput, a Majkl ju je dobio u svom drugom pokušaju 2010. godine.

Iako serija nije uspela da dobije Zlatni globus ona je 2008. godine osvojila Scream Award za najbolju televizijsku seriju.

Uloge:Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, Lauren Velez, James Remar, Julie Benz, Erick King...

Autor serije: James Manos Jr.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>