Svet

Region

Kate Middleton ponovo će zaseniti Wimbledon svojim pojavljivanjem?!

Kate Middleton, vojvotkinja od Kenta, ponovo će zaseniti Wimbledon  svojim pojavljivanjem? Otkrijte kako se britanska kraljevska porodica i najpoznatiji teniski turnir na svetu isprepliću kroz istoriju i tradiciju, te zašto je Kate ključna figura u promociji ovog prestižnog događaja.

Kate Middleton ponovo će zaseniti Wimbledon svojim pojavljivanjem?! Foto: Printscreen Youtube/Wimbledon




Kate Middleton, vojvotkinja od Kenta, mogla bi se pojaviti na ovogodišnjem Wimbledonu, koji se održava u Londonu od prvog do 14. jula. Tradicionalno, organizatori se nadaju da će Kate predati trofeje pobednicima, a prethodnih godina je često prisustvovala određenim mečevima tokom turnira. Njeno javno pojavljivanje obnovljeno je 15. juna, kada je prisustvovala obeležavanju službenog rođendana kralja Čarlsa III. Sada su svi oči uprte ka teniskom takmičenju, što je za Kate posebno važno.

 

Kakva veza spaja Kate Middleton i Wimbledon ? 


Interes britanske kraljevske porodice za tenis seže u daleku prošlost. Henri VIII bio je prvi kralj koji je pokazao interesovanje za ovaj sport, dok je kralj Džordž VI bio prvi član kraljevske porodice koji je prisustvovao Vimbldonu 1907. godine. Kraljica Elizabeta II bila je pokrovitelj AELTC-a od 1952. do 2016., ali je često preferirala konjičke sportove poput Royal Ascota i Windsor Horse Showa.

Ulogu pokroviteljke kluba preuzela je Kate Middleton na svoj 90. rođendan, što uključuje prisustvo na mečevima radi podizanja profila turnira svake godine. Osim toga, Kate podržava dobrotvorne aktivnosti Fondacije Vimbldon, što podrazumeva posete lokalnim inicijativama i sportskim programima za mlade.



Foto: Printscreen Youtube/Wimbledon



Kate Middleton voli tenis i godinama unazad uručuje trofeje pobednicima, među kojima je bio i Novak Đoković. Iako se ne rukuje s igračima na terenu, što je deo protokola koji poštuje, Kate je propustila finale 2013. između Đokovića i Endija Mareja zbog trudnoće.

Njena deca, prinčevi Džordž i Luj i princeza Šarlot, često su s njom na Wimbledonu, iako je to protiv pravila koja ograničavaju pristup deci u kraljevsku ložu. Tradicija se godinama krši zbog privilegija britanske kraljevske porodice, posebno kada je reč o najmlađim članovima.


Kate kao pokroviteljka Sveengleskog kluba za tenis na travi i kroket ističe da je svaki dolazak na Vimbldon za nju poseban dan. Nedavno je najavila da će tokom leta obaviti nekoliko javnih angažmana, što bi moglo uključivati i njeno prisustvo na ovom prestižnom teniskom turniru.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>