Region

Svet

Razvod: Jelena Perčin i Momčilo Otašević - Deca nisu doživela šok!

Jelena Perčin je jednom prilikom otvoreno pričala o svom razvodu i razlozima zašto je došlo do kraha ljubavi između nje i Momčila Otaševića. On je često bio odsutan pa deca nisu doživela šok.

Razvod: Jelena Perčin i Momčilo Otašević - Deca nisu doživela šok! Foto: Printscreen Youtube/HRT



Perčin je majka četrnaestogodišnje Lote, petogodišnje Maše i trogodišnjeg Jakše, a iza sebe ima dva braka.

"Prvi i drugi razvod su bili potpuno različiti, jer su uključivali različite ljude. U svakoj situaciji možeš dati svoj maksimum i nadati se najboljem, ali nema pravila. Može biti različitih posledica, ali verujem da je mnogo teže ostati u lošem braku," izjavila je Jelena u podcastu "Mame kod Lane". "Nama ovo nije bila velika promena jer je Momo često bio odsutan zbog posla, pa deca nisu doživela veliki šok. Važno je da postoji komunikacija među roditeljima, i to da ona nije patološka. Ako čovek može staviti svoje ljutnje i povrede sa strane i staviti decu na prvo mesto, to je ključno."



glumac momcilo otasevic razvod od jelene percin
Foto: Printscreen Youtube/24 sata



"Ukoliko to nije moguće, najbolje je izbegavati komunikaciju pred decom, jer ona čitaju te znakove. Deca su jako prilagodljiva. Nikada nisam rekla Loti, a sada ni Maši i Jakši, da mama i tata više nisu zajedno jer se ne vole. To mi je užasno. Maša i Jakša su još mali. S Lotom sam kasnije razgovarala, kada je počela da postavlja pitanja u prvom razredu. Objasnila sam joj: 'Ja volim tvog tatu, nismo više zaljubljeni i nismo u braku, ali ga volim i on je moj prijatelj i važan mi je jer je tvoj tata.' Tako deca stiču stabilnost i nemaju osećaj da moraju birati između roditelja."

"Deca često biraju slabijeg roditelja jer osećaju potrebu da ga zaštite. Postoje faze koje treba izdržati i ne povoditi se trenutnim osećanjima, već gledati dugoročno šta je najbolje za njih. Nema idealne porodice, bilo da su roditelji u braku ili razvedeni. Život nosi puno nepravdi i frustracija. Umeće življenja je naučiti kako živeti s tim, naći radost u onome što imaš i prihvatiti da su greške sastavni deo života. Jednostavno, treba ići dalje," zaključila je Jelena Perčin, prenosi CDM.

Možda vas interesuje
Otac Rade Manojlović otkriva pravu istinu: Bivši momci, novac i karijera - žestoke zamerke!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>