Region

Svet

Pesma Danas sam luda otpevana je od strane Josipa Lisca, a da li znate kojoj pevačici je bila prvobitno namenjena?

Pesma "Danas sam luda" otpevana je od strane Josipa Lisca, a da li znate kojoj pevačici je bila prvobitno namenjena?

Pesma Danas sam luda otpevana je od strane Josipa Lisca, a da li znate kojoj pevačici je bila prvobitno namenjena? Foto: YouTube printscreen/JosipaLisacCHANNEL



Pesma "Danas sam luda" je jedna od najpoznatijih pesama na Balkanu, koju je izvela legendarna pevačica Josipa Lisac. Međutim, zanimljivo je da ova pesma prvobitno nije bila napisana za nju.

Mnogi obožavaoci se često pitaju kojoj pevačici je bila namenjena ova ikonična numera. Da li znate odgovor? U pitanju je Alka Vuica, koja je otkrila da je ovu pesmu napisala za sebe. 

Pesma je prvobitno bila zamišljena kao deo njenog repertoara, ali je na kraju dospela u ruke Josipe Lisac, koja je učinila da pesma postane veliki hit.

- Konačno sam otpevala pesmu "Danas sam luda" koju sam davno napisala za sebe, pa sam je prepustila Josipi - rekla je pevačica za "Exkluziv".

Josipa Lisac je svojom interpretacijom i jedinstvenim glasom pesmu "Danas sam luda" podigla na viši nivo i učinila je bezvremenskom. Iako je pesma prvobitno bila namenjena Alki Vuici, može se reći da je Josipa bila savršeni izvođač za ovu numeru, jer je svojom emotivnom izvedbom i posebnim muzičkim stilom pesmi dala poseban pečat.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>