Ostalo

Sme�no

Andrej Barna: Pobedio rak, osvojio zlato i bronzu na EP, a sada se sprema za Olimpijadu!

Plivač Andrej Barna, hrabri srpski sportista, prošao je kroz najtežu životnu borbu i pobedio rak. 

Andrej Barna: Pobedio rak, osvojio zlato i bronzu na EP, a sada se sprema za Olimpijadu! Foto: YouTube printscreen/PSS



Njegova neustrašivost i posvećenost sportu su ga vodile i van terena, gde je pokazao izuzetnu snagu volje i nepokolebljivu hrabrost. 

Nakon što je prebrodio bolest, Andrej se vratio treninzima s još većom posvećenošću. Njegov povratak na vrhunski nivo sporta nije prošao neprimećeno.

Na Evropskom prvenstvu u Beogradu, Andrej Barna je osvojio zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara i bronzanu medalju na sto metara slobodnim stilom, dok je njegovo ime postalo sinonim za izuzetne sportske uspehe i inspiraciju.

 Sada, sa novom snagom i još većom željom za uspehom, sprema se za Olimpijadu. 

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, Andrej se osvrnuo na 2019. godinu i trenutak kada je saznao da ima tumor.

"2019. godine sam dobio loše vesti. Bio sam na pregledu koji svi reprezentativci moraju da obave dva puta godišnje. Na svu sreću, na ultrazvuku su mi otkrili promenu na bubregu i predložili da je dalje istražim. Pošto sam imao Svetsko prvenstvo te godine, nismo mislili da je toliko ozbiljno, pa smo to malo gurnuli sa strane. Po završetku SP-a otputovao sam u Ameriku gde smo obavili dodatna ispitivanja i konsultacije, otkrivši da imam tumor na bubregu. Rekli su mi da nije ništa strašno i da mi život nije ugrožen, ali da bi bilo najbolje da se što pre odstrani. Univerzitet mi je pružio podršku i organizovali su operaciju na najmoderniji način, uz korišćenje robotske asistencije. Opravak je bukvalno trajao samo mesec dana, imao sam male rezove i mogao sam brzo da se vratim normalnom životu. Tokom celog tog procesa nisam imao nikakve poteškoće i samo sam razmišljao o tome kako da se što bolje oporavim i pripremim za nastavak svoje karijere - priča Andrej i dodaje:

"To je bila 2019. godina, a 2020. su trebale da se održe Olimpijske igre. Tada sam samo razmišljao kako da se što bolje pripremim. Nisam puno razmišljao o tome šta se događalo u tom trenutku, nego sam se fokusirao na pozitivne stvari koje su mi pomogle da se što bolje oporavim i pripremim za predstojeću sezonu", rekao je Andrej Barna u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, otkrivši da je njegov brat Filip Barna, košarkaš Spartaka sa kojim je osvojio ABA 2 ligu.

"Bio je proglašen za MVP-a ABA 2 lige . Morao je da se probija kroz ceo svoj život sam i nije imao neku veliku podršku nekih spoljnih faktora. Sam se izborio za sve i jako je lepo gledati kako napreduje u karijeri" - dodao je i otkriva svoja očekivanja na Olimpijskim igrama:

"Nastupam u 100 metara slobodnim stilom, štafeti 4x100 metara i 50 metara kraul. Voleo bih da se domognem finala u slobodnom stilu i štafeti, a da dođem do polufinala u kraulu. Videćemo kako će sve ispasti. Deveti sam bio u Tokiju, a sada bih voleo da dođem do finala. Videćemo šta će biti dalje", zaključio je Andrej Barna.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>