Svet

Region

Michael Jackson: Godišnjica smrti kralja popa - Nudili su mi pola miliona dolara za slike

Muzika Michaela Jacksona ostaje besmrtna, kao i sećanja umetnika Rolfa Knie-a  na njega.

Michael Jackson: Godišnjica smrti kralja popa - Nudili su mi pola miliona dolara za slike Foto: YouTube printscreen/Vevo



 Rolf Knie  je privatno upoznao "kralja popa" i njegov utisak je potpuno suprotan negativnim izveštajima o njemu.

Na današnji dan pre 15 godina, "kralj popa" Michael Jackson preminuo je od posledica trovanja anestetikom propofolom.

Muzika ovog izuzetnog umetnika ostaje nezaboravna, čak i ako je nisu puštale radio stanice nakon optužbi za zlostavljanje dece, za koje nikada nije bio osuđen.

 Rolf Knie (74), doživeo ga je potpuno drugačije nego što su ga prikazivali američki mediji. 

'Primio sam poziv da organizujem posetu Michaela Jacksona kući Charlie-Chaplin u Vevey. Michael je zaista želeo to da uradi i ja sam to učinio za njega. Jednog popodneva 1988. on i njegov saputnik Bil i Charli-jeva supruga Una (1925–1991) proveli su pola dana šetajući po njegovoj vili u Vevey - priča i dodaje

"Tamo nije bilo telohranitelja. Mislim da je Michael Jackson bio veoma pristojan, stidljiv i fin", kaže bivši direktor "Salto Natale" i dodaje:

"Kada sam ga pitao da li mogu da napravim nekoliko fotografija za sećanje, rekao je da. Uskoro nakon objavljivanja, dobio sam upite iz SAD i Australije. 'Ponuđeno mi je pola miliona za fotografije, ali sam odbio.

"Tog popodneva pitao je Jatska, kako su umetnika takođe zvali, da li želi da siđe u podrum. 'Tada su mu oči nekako zaigrale. Kao da smo radili nešto zabranjeno. Tokom neformalnih sati razgovarali smo o Chaplinu, Bogu i svetu. Bio je veoma zainteresovan za sve. Dobra, veoma dobra osoba" -kaže Knie, opisujući i drugi susret sa legendarnim pevačem:

"Una Chaplin i ja smo bili u njegovoj svlačionici. To je opet bio veoma prijateljski susret. Rekao nam je posle koje pesme se nije vratio na scenu, da ga sačekamo u svlačionici. Onda smo se odvezli. Ali pre izlaska bilo je otprilike onoliko ljudi koliko je bilo na koncertu. Bilo je ludo, njegovi obožavaoci su navalili ka autu tako da smo jedva mogli da pobegnemo" - dodao je.
Rolf Knie se i danas pamti kao 'kralj popa': 

"Bio je sjajan pevač i plesač i dobra, veoma fina osoba" - zaključio je. 


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>