Ostalo

Sme�no

EURO 2024: Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Danski reprezentativac postao superheroj i rasplakao svet

EURO 2024 uveliko traje, a publika je već imala priliku da vidi spektakularne igre i izuzetne poteze.

EURO 2024: Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Danski reprezentativac postao superheroj i rasplakao svet Foto: YouTube printscreen/FHDV



Iako se mnogi fudbaleri na EURO 2024 izdvajaju po najbolje odigranim partijama tokom meča, koliko su golova dali i napravili asistencija, malo ko zna da je danski reprezentativac Simon Kjaer napravio nešto o čemu je pričao ceo svet.

Iako nije jedan od najboljih fudbalera na svetu i ne zarađuje kao mnoge njegove kolege, Kjaer se izdvaja po mnogo bitnijoj stvari, a to je ljudskost.

Naime, on je postao moderni superheroj u istoriji sporta. Svog kolegu Christiana Eriksena, koji je pao u nesvest i doživeo težak infarkt pre tri godine na terenu, spasao je tako što mu je pružio prvu pomoć u prvim ključnim sekundama borbe za život. 

Odmah nakon toga je zatražio od svojih saigrača da formiraju zaštitni "štit" oko svog kolege i prijatelja iz kluba, kako bi zaštitili sve od šokantnih fotografija. Pored svog strašonog dešavanja na terenu, uspeo je da se probije do Ericosnove supruge, kako bi je smirio, jer je sa tribina gledala kako joj se suprug na terenu bori za život. 

Simon Kjaer, pored toga što je postao superheroj, pokazao je koliko je veliki čovek!

Pročitajte još: EURO 2024: Potresno - Zašto su reprezentativci Slovenije nosili crni flor na prvoj utakmici?

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>