Ostalo

Sme�no

EURO 2024: Potresno - Zašto su reprezentativci Slovenije nosili crni flor na prvoj utakmici?

Na početku EURO 2024, reprezentacija Slovenije je izrazila svoje duboko poštovanje i tugovanje nošenjem crnog flor na svojim dresovima. 

EURO 2024: Potresno - Zašto su reprezentativci Slovenije nosili crni flor na prvoj utakmici? Foto: YouTube printscreen/RTS



Gest je bio posvećen sećanju na Matiju Šarkića, talentovanog crnogorskog golmana koji je neočekivano preminuo 15. juna u 26. godini života. Šarkić je bio više od fudbalskog sportiste - bio je simbol strasti, predanosti i profesionalizma u svetu fudbala.

Njegova smrt je šokirala fudbalsku zajednicu i izazvala veliku tugu među njegovim kolegama, navijačima i prijateljima širom sveta. Slovenački fudbaleri su na terenu nosili crni flor kao znak poštovanja prema Šarkiću i njegovoj porodici, pokazujući solidarnost u teškim trenucima gubitka.


Foto: Youtube printscreeen/RTV CG

Matija Šarkić je tokom svoje karijere stekao poštovanje zbog svoje izuzetne igre i profesionalizma, kao i zbog toga što je bio voljen i poštovan od strane svojih saigrača. Njegova nagla smrt ostavlja veliku prazninu u fudbalskoj zajednici, ali će njegovo nasleđe i dalje živeti kroz sećanja na njegove sportske dostignuća i lični uticaj koji je ostavio na sve koji su imali sreću da ga poznaju.

Slovenački tim je ovim gestom želeo da istakne važnost solidarnosti i podrške u sportu, podsećajući na zajedništvo koje prevazilazi granice terena. 

Njihov emotivan gest na početku EURO 2024 će ostati u sećanju kao izraz poštovanja prema izgubljenom sportskom talentu i ljudskoj ličnosti kakva je bio Matija Šarkić.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>