Ostalo

Sme�no

Drama na EURO 2024: Mađarski napadač Barnabaš Varga ostao bez svesti posle sudara!

Evropsko prvenstvo 2024 doživelo je dramatične trenutke kada je mađarski napadač Barnabaš Varga ostao bez svesti posle sudara sa škotskim golmanom. Njegovi saigrači su u šoku, a trenutna situacija podseća na dramu sa Kristijanom Eriksenom pre nekoliko godina.

Drama na EURO 2024: Mađarski napadač Barnabaš Varga ostao bez svesti posle sudara! Foto: Printscreen Youtube/Video 4Football




Barnabaš Varga, napadač Mađarske, ostao je bez svesti nakon sudara na EURO 2024. Njegovo stanje je stabilno, ali pretrpeo je prelome lica. Ovaj incident podseća na slučaj Kristijana Eriksena iz 2020. godine.

Cela Evropa je zastala na nekoliko minuta kada je mađarski napadač Barnabaš Varga ostao bez svesti nakon sudara sa golmanom Škotske Angusom Ganom na Evropskom prvenstvu. Varga je ležao nepomično na terenu, dok su njegovi saigrači bili u šoku. Dominik Soboslai je plakao, a ostali igrači su se okupili kako bi zaštitili Vargu od kamera. Kada su nosila sa zastorima stigla, scena je bila poznata jer ovakve situacije, nažalost, nisu retkost u fudbalu.


Možda vas interesuje:
Kristina Kija Kockar otkrila: Pola fudbalske reprezentacije Srbije mi je pisalo!



Mađarski napadač Barnabaš Varga ostao bez svesti
Foto: Printscreen Youtube/Video 4Football


Prema trenutnim informacijama, Varga je stabilno, što je dobra vest, s obzirom na to da su ranije ovakve situacije znale da se završe mnogo dramatičnije. Podsećamo na slučaj Kristijana Eriksena, koji je na prethodnom Evropskom prvenstvu pretrpeo srčani zastoj tokom meča između Danske i Finske. Eriksen je pao na teren u 42. minutu, a lekari su mu se borili za život na licu mesta. Kapiten Danske, Simon Kjer, najprisebnije je reagovao i okrenuo ga u položaj koji mu je spasao život. Srećom, Eriksen je preživeo i četiri godine kasnije ponovo igra na Euru.


Medicinski tim pomaže Vargi - Medicinski tim pruža pomoć Barnabašu Vargi na terenu.
Foto: Printscreen Youtube/Video 4Football


Barnabaš Varga je pretrpeo prelome kostiju lica, uključujući i jagodičnu kost, i očekuje ga operacija. Selektor Mađarske, Marko Rosi, izjavio je da Varga neće moći da igra ukoliko tim prođe u osminu finala. Iskusni 29-godišnji napadač Ferencvaroša, prošle godine je igrao za Dejana Stankovića i osvojio titulu, postigavši 20 golova na 24 utakmice. Na 13 mečeva za mađarsku reprezentaciju postigao je sedam golova, a njegov specifičan karijerni put preko austrijskih drugoligaša i manjih klubova u Mađarskoj doveo ga je do Ferencvaroša i nacionalnog tima.

Možda vas interesuje:
Žika Nikolić otkriva tajnu ogromne penzije: Kako sam planirao za udoban život u penziji!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>