Ostalo

Sme�no

Srećni bambus u feng shuiju: Simbolika, broj stabljika i značenje!

Otkrijte tajne srećnog bambusa u Feng Shuiju: Simbolika, moć broja stabljika i duboko značenje za harmoniju u domu!

Srećni bambus u feng shuiju: Simbolika, broj stabljika i značenje! Foto: Freepik




Feng shui tehnika uređenja prostora ima za cilj da stvori harmoničnu atmosferu, a veruje se da upravo srećni bambus može pomoći u kriznim momentima u životu.

 

Srećni bambus: Više od ukrasne biljke


Srećni bambus nije samo estetski dodatak vašem domu, već unosi i radost. Ova popularna sobna biljka igra značajnu ulogu u feng shuiju, gde se veruje da donosi prosperitet u uglu doma u kojem je smeštena.
 

Broj stabljika i njihov značaj


Važno je napomenuti da broj stabljika srećnog bambusa ima posebnu simboliku. Nikada ne treba imati četiri stabljike, jer se u kineskoj kulturi broj četiri povezuje sa smrću.

Dracaena Sanderiana: Prava priroda srećnog bambusa


Iako se naziva bambusom, ova biljka zapravo pripada rodu Dracaena sanderiana ili Dracaena braunii, tropskim biljkama sličnim sukulentima. Potiče iz Afrike, ali većina sobnih bambusa dolazi iz Kine i Tajvana. Srećni bambus donosi sreću, posebno kada je poklonjen ili primljen na poklon.



Srećni bambus u feng shuiju
Foto: Freepik


 

Značenje i simbolika srećnog bambusa


Prema kineskoj tradiciji, srećni bambus simbolizuje mudrost, prilagodljivost i otpornost, a smatra se i zaštitnikom kuće u teškim vremenima. Prema feng shui tradiciji, broj stabljika ima posebnu energiju:

21 stabljika: moćan blagoslov
10 stabljika: savršenstvo
9 stabljika: velika sreća
8 stabljika: rast
7 stabljika: dobro zdravlje
6 stabljika: sreća i bogatstvo
5 stabljika: uspeh u poslu i bogatstvo
3 stabljike: sreća, bogatstvo i dug život
2 stabljike: ljubav



Srećni bambus nije samo dekorativan dodatak vašem domu, već nosi i duboku simboliku i energiju. Kineska tradicija i feng shui pridaju mu poseban značaj, pa ukoliko želite da uneste harmoniju i sreću u svoj prostor, srećni bambus je pravi izbor.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>