Ostalo

Sme�no

EURO 2024: Austrija pobedila Poljsku! Arnautovićev gol za nadu u prolazak dalje!

Fudbalska reprezentacija Austrije ostvarila je ubedljivu pobedu nad Poljskom rezultatom 3:1, zahvaljujući golu Marka Arnautovića, čime su zadržali šanse za prolazak u narednu fazu Evropskog prvenstva.

EURO 2024: Austrija pobedila Poljsku! Arnautovićev gol za nadu u prolazak dalje! Foto: Printscreen Youtube/RTS Sport




Austrija je savladala Poljsku rezultatom 3:1, uz odlučujući gol Marka Arnautovića. Saznajte kako je protekla utakmica i koji su ključni momenti bili presudni za ovaj uspeh.


Fudbalska reprezentacija Austrije zabeležila je značajnu pobedu nad Poljskom, čime su zadržali šanse za prolazak u narednu fazu Evropskog prvenstva. Utakmica je završena rezultatom 3:1 (1:1), a poslednji gol je postigao Marko Arnautović.

Austrijanci su od samog početka odlučno krenuli u napad. Iako Arnautović nije uspeo da iskoristi prvi centaršut, Austrija je nastavila sa agresivnim napadima. Prvu ozbiljniju šansu imali su već u petom minutu iz kornera, ali bez uspeha.

Njihova upornost se isplatila u devetom minutu kada je Gernot Trauner postigao prvi gol, šutiravši sa leve strane. Golman Ščesni nije imao šanse.

Poljska je imala sumnjivu situaciju u 17. minutu kada je lopta udarila u ruku austrijskog odbranbenog igrača, ali sudija nije dosudio penal. Međutim, Poljaci su izjednačili u 30. minutu preko Kšištofa Pjonteka, koji je uspeo da ugura loptu u mrežu nakon nekoliko odbitaka.

Nakon izjednačenja, obe ekipe su imale nekoliko prilika, ali se rezultat nije menjao do kraja prvog poluvremena.

Drugo poluvreme donelo je još uzbuđenja. Prva ozbiljna šansa je bila u 51. minutu kada je Vimer centrirao, ali poljski igrač nije uspeo da zatrese mrežu.


Arnautovićev gol za nadu u prolazak dalje



Novi gol za Austriju postigao je Baumgartner u 67. minutu, savladavši Ščesnog. Poljaci su imali priliku da izjednače samo dva minuta kasnije, ali je odbrana Austrije bila na mestu.

Konačan rezultat postavio je Marko Arnautović iz penala, šutirajući u donji desni ugao gola. Penal je dosuđen nakon što je Ščesni napravio faul kao poslednji igrač odbrane.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, osim što je Grosicki promašio veliku priliku. Utakmica je produžena za četiri minuta, ali Poljaci nisu uspeli da promene rezultat.

Austrija je dominirala tokom celog meča i zasluženo pobedila. Sledeći meč igraju protiv Holandije, dok Poljska igra protiv Francuske.


Možda vas interesuje:
EURO 2024: Emotivni trenutak - Djani na utakmici Srbije plače kao kiša!



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>