Ostalo

Sme�no

Shaquille O'Neal o očevim rečima koje su mu urazene u sećanju: Razmaženi sportisti nisu pod pritiskom!

Shaquille O'Neal, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, poznat je ne samo po svojoj izuzetnoj karijeri, već i po mudrim lekcijama koje deli s mladim igračima. Njegov način razmišljanja često nas tera da se zamislimo.

Shaquille ONeal o očevim rečima koje su mu urazene u sećanju: Razmaženi sportisti nisu pod pritiskom! Foto: YouTube printscreen/Today



Gostujući u jednoj emisiji, Shaq je otkrio detalj iz svog života koji do tada niko nije znao. Nakon jedne utakmice, njegov otac ga je sačekao i održao lekciju koju Shaquille pamti i dan danas.

"Igrali smo protiv Nicksa, a ja sam odigrao očajno. Otac me je zvao i rekao da dovučem du*e kući. Kada sam došao, kasno sam sleteo, rekao mi je da budem budan u pet ujutru. Pitao sam ga 'Šta?', a on mi je odgovorio: 'Čuo si me.' Rekao sam mu: 'Dobro, gospodine.' Probudio sam se u pet ujutru, ušli smo u kola i vozili se. Kada moj otac ne priča, ni ti ne pričaš. Ne pričaš dok on ne počne da priča sa tobom. Ja sam progovorio nešto, a on me je pogledao i pitao: 'Šta?' Sada je bio i ljut", priča u dahu Shaq i nastavlja:


Foto: Instagram printscreen/shaq

"Pitao me je zašto ne mogu da izdržim pritisak, jer nikada nisam bio pod pritiskom. Shvatam sada da je veoma ljut. Vozili smo se ispod mosta, bila je porodica beskućnika. Seli smo i on je isključio svetla. Oni su spavali u malom šatoru, a mi smo sedeli i čekali, od pola šest do pola sedam ujutru. Oko pola sedam, čovek je izašao iz šatora, a otac je rekao: 'Ovo je pritisak.' Onda je izašla njegova žena sa dve bebe, a on je nastavio: 'Pritisak je kada ne znaš odakle dolazi tvoj sledeći obrok. Vi umorni od bogatstva i razmaženi sportisti koji igrate ispod nivoa, pa kažete da ne možete da izdržite pritisak. Vi ni ne znate šta je pritisak. I dalje vas plaćaju posle utakmice, bez obzira na to da ste igrali dobro ili loše, tako da to nije pritisak'", ispričao je Shaq u jednoj emisiji.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>