Svet

Region

Misterija smrti Elvisa Presleyja: Šta se zaista dogodilo tog dana?

Elvis Presley, ikona rokenrola, umro je naizgled iznenada 16. avgusta 1977. godine. Otkrijte šta se zaista dogodilo u njegovoj vili Grejslend u Memfisu, i zašto je njegova smrt i dalje obavijena velom misterije i kontroverze.

Misterija smrti Elvisa Presleyja: Šta se zaista dogodilo tog dana? Foto: Printscreen Youtube/Amelia Hops




Otkrijte detalje oko smrti Elvisa Presleyja i kontroverze koje su pratile ovaj tragičan događaj. Razmatramo uzroke, spekulacije i ulogu njegovog ličnog lekara u kontekstu legendarnog kralja rokenrola.


Elvis Presley, legendarni kralj rokenrola, umro je 16. avgusta 1977. godine u svom domu Grejslendu u Memfisu. Iako su detalji njegove smrti dobro poznati, ostaje mnogo misterija i nejasnoća oko tog tragičnog događaja.


Elvis Presley misteriozna smrt
Foto: Printscreen Youtube/Amelia Hops


Popodne tog dana, njegova verenica Džindžer Olden je tražila Elvisa u njihovoj vili, budući da je pevač kasnio sa pripremama za nadolazeću turneju. Zabrinuta, otvorila je vrata kupatila i zatekla jeziv prizor: Elvis je sedeo nagnut na WC šolji, lice mu je bilo izobličeno i modro, oči krvavo crvene.

Hitna pomoć je odmah pozvana, ali lekari nisu uspeli da ga spasu. Autopsija koja je obavljena istog dana otkrila je da je Elvis umro od srčane aritmije, iako je njegova smrt bila okružena kontroverzama i nagađanjima.

Pitanje uzroka smrti ostalo je nejasno. Iako su početni nalazi ukazivali na srčani udar kao glavni uzrok, toksikološki izveštaji su pokazali da je u Elvisovoj krvi pronađeno više vrsta lekova. Tokom godina, bilo je spekulacija da je dugogodišnja zloupotreba lekova, uključujući amfetamine i barbiturate, doprinela njegovoj smrti.



Portret Elvisa Presleyja sa prepoznatljivim frizom i odevnom kombinacijom
Foto: Printscreen Youtube/The Ed Sullivan Show


Dr Džordž C. Nikopulos, Elvisov lični lekar, bio je poznat po prekomernom prepisivanju lekova. Mnogi su ga optuživali da je doprineo Presleyjevom lošem zdravlju. Nakon Elvisove smrti, Nikopulos je imao problema sa zakonom zbog nepravilnog prepisivanja lekova.

Iako je zvanično utvrđeno da je srčani udar bio smrtonosan, teorije o drugim faktorima i okolnostima i dalje kruže. Neki veruju da je kombinacija zloupotrebe droga, loše ishrane i drugih zdravstvenih problema dovela do njegove prerane smrti. Bez obzira na sve, smrt Elvisa Presleyja ostaje okružena velom misterije i tuge za njegove obožavaoce širom sveta.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>