Ostalo

Sme�no

Svetislav Pešić otkriva zanimljivu anegdotu o Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću!

U Nemačkoj se održava EURO 2024, a reprezentacija Srbije u četvrtak, 20. juna od 15 sati igra svoj drugi meč u grupi protiv reprezentacije Slovenije.

Svetislav Pešić otkriva zanimljivu anegdotu o Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću! Foto: YouTube printscreen/Sportal



Poslednjih dana, našu reprezentaciju potresle su nesuglasice tokom prve utakmice na EURO 2024, meča sa Engleskom kada selektor Dragan Stojković Piksi nije odmah ubacio kapitena Dušana Tadića u igru.

Kapiten je bio uvređen, a selektor je izjavio da njegove reakcije nisu bile primerene.

Ovo je inspirisalo selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, koji je gostujući u podkastu kod Luke i Kuzme podelio jednu zanimljivu anegdotu o odnosu između Piksija i Tadića.



Foto: Youtube printscreen/sportal

"U košarci je sve drugačije. U fudbalu moraš doći, nema drugih opcija. Pre dve godine, pošto se družim sa Piksijem, bio sam tamo kada je zvao... Tadić je bio u pitanju. Trebalo je da dođe u reprezentaciju, ali je bio u Ajaksu. Otišao sam sa Tarlaćem u Kuću fudbala da vidimo kako to izgleda, potencijalno i za pripreme preko leta. Piksi mi kaže: 'Zovem trenera iz Ajaksa, ali Tadić nije u najboljem fizičkom stanju. Ima neke povrede, moli da ne igra.' Pitam Piksija: 'Šta si uradio?'


'Ništa', kaže Piksi, 'mora da dođe. Nema dalje. Mi imamo naš lekarski tim, procenimo situaciju, kažemo Tadiću: 'Ne igraš, ali ostani sa ekipom ili se vrati tamo.' To u košarci nije moguće", ispričao je Svetislav Pešić u podkastu kod Luke i Kuzme.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>