Ostalo

Sme�no

Ova popularna aplikacija troši najviše baterije na vašem telefonu!

Da li ste znali da jedna od najpopularnijih aplikacija na vašem telefonu može značajno uticati na trajanje baterije? Otkrijte kako da efikasno upravljate potrošnjom i produžite vreme između punjenja.

Ova popularna aplikacija troši najviše baterije na vašem telefonu! Foto: Freepik




Otkrijte koja aplikacija značajno opterećuje bateriju vašeg mobilnog telefona. Saveti za smanjenje potrošnje i produženje trajanja baterije. Pročitajte više o tome kako da optimizujete performanse vašeg uređaja.



Jedna od najčešće korišćenih aplikacija na mobilnim telefonima značajno utiče na potrošnju baterije, otkriva ekonomista mobilne industrije Džon Kocijer. Prema izveštaju koji je objavio "highsnobiety", brisanjem samo te jedne aplikacije može se udvostručiti životni vek baterije.

Kocijer je istraživanje sproveo na Apple iPhone-u i otkrio da je Fejsbuk, uprkos očekivanjima da će baterija moći da izdrži ceo dan, zapravo glavni krivac za brzo pražnjenje. Dok svako koristi telefon na svoj način, statistike pokazuju da sve ostale aplikacije zajedno troše samo nekoliko procenata više baterije u poređenju sa Fejsbukom.

Možda vas interesuje:
Mobilni telefon vam je usporio? Postoji jednostavno rešenje!


Telefon sa ispražnjenom baterijom, verovatno zbog aplikacije sa visokom potrošnjom
Foto: Freepik




Zaključak je jasan: Fejsbuk značajno opterećuje bateriju i nije adekvatno optimizovan u tom pogledu, što je iznenađujuće s obzirom na njegovu popularnost i široku upotrebu.

Možda vas interesuje:
EURO 2024: Dušan Vlahović i Vanja Bogdanović - Ljubavna priča!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>