Region

Svet

Kaliopi za Svet Plus otkriva koja pesma sa novog albuma je komad njene duše!

Već četiri decenije, Kaliopi nas vodi na magično muzičko putovanje svojim jedinstvenim glasom i emotivnim interpretacijama. Njena muzika postala je sinonim za strast i umetnost, a svaka nova pesma otkriva deo njene duše. 

Kaliopi za Svet Plus otkriva koja pesma sa novog albuma je komad njene duše! Foto: Ani Dimi



Povodom izlaska njenog novog albuma, Kaliopi u intervjuu za Svet Plus govori o pričama koje stoje iza pesama i kreativnom procesu stvaranja šest novih spotova, ali je podelila i nezaboravne trenutke kroz koje je prolazila tokom nastanka novog albuma.

 U ovom intervjuu, otkrivamo kako ova neponovljiva umetnica nastavlja da osvaja srca publike i inspiriše generacije ljubitelja muzike.

Šta je bio vaš najveći izvor inspiracije za nastanak novih pesama?

"Život kao najveći izazov, sa svim njegovim stranama, je oduvek bio naš najveći izvor inspiracija.  Još uvek uspešno se nadigravamo snjim u našim pesmama...Nekako nam uvek uspe da publici pošaljemo poruke koje vešto upakujemo u našim pesmana".


Foto: Ani Dimi


Kako se vaš novi album razlikuje od prethodnih projekata koje ste radili do sada?

"Ovaj album se možda razlikuje od ostalih, zbog neverovatne lakoće s kojom je nastao.. Nikada ranije nismo bili toliko opušteni, složni, srećni, sigurni...Na trenutke mi se činilo kao da se sve to ne događa nama, da je nestvarno....Al, ipak...mora da smo to nečim zaslužili...svih ovih godina rada, iskrenosti i pre svega, velike lojalnosti jedno drugom kao i ideji zbog koje postojimo u muzici".

Koja pesma sa novog albuma vam je najdraža i zašto? Da li je neka autobiografska?

"Sve su mi pesme posebne na svoj način, jer svaka ima svoju poruku, boju i miris. Svaka je sličica bez koje ovaj album ne bi bio potpun... Al ipak ću reći da je pesma "Daj mi koma duše" da je komad moje duše" - kaže kroz osmeh Kaliopi za naš portal.


Foto: Ani Dimi


Kako ste se osećali dok ste stvarali ovaj album i kako je to uticalo na konačan proizvod?

"Bili smo jako srećni, i upravo ta sreća je ono što se  "zalepilo" kao zlatni prah na samom zvuku ovog albuma. Ta sreća se osetila i na samoj promociji albuma, kod publike nakon objave pesama, kod naših saradnika..."

Da li postoji neka posebna poruka koju želiite da prenesete kroz ovaj album?

"Želim da podsetim ljude na našu najveću životnu strast - voleti...Želim da im vratim veru u dobro i da ih ohrabrim da pobede sve strahove koje nas odvlače od suštine našeg postojanja, da budemo dobri ljudi..." 

Da li ste imali neke izazove tokom procesa snimanja ovog albuma i kako ste ih prevazišli?

"Najveći izazovi dolaze kad se neki privatni problem ispreplete u tom procesu snimanja...nismo ni ovaj put bili pošteđeni takvih trenutaka, ali dobrom organizacijom, jako voljom i ljubavlju, uvek se i najteže prepreke prevazilaze...Ali mislim da je najveći izazov bio snimiti četiri video spota za nove pesme pre objave albuma i uspeli smo, zajedno sa divnim režiserom Ognenom Šapkovskim i njegovom produkcijom "MELEM"... Tako da je ovaj album dobio  6 video spotova pre njegove zvanične promocije".

Kako je publika reagovala na nove pesme? I da li se po njima neka posebno izdvojila?

"Divno! Predivno! To je svakako udvostručilo našu sreću! Mi smo jako brzo nakon objavljivanja albuma dobili odgovor publike, a to je - da će ovaj album ostati da živi dugo, dugo..."



Da li planirate turneju ili neke druge aktivnosti u vezi sa promocijom novog albuma?

"Nakon promotivne medijske turneje u regiji, uveliko se planiraju koncerti, a neki su već i objavljeni. Ono što me izuzetno raduje, što ću napokon nakon dužeg vremena imati velike koncerte i kući u Makedoniji, u   Bitolju, Ohridu i u areni u Skoplju. A svakako, svakog dana se naša koncertna agenda obogaćuje novim datumima i mestima na Balkanu i šire" - zaključila je Kaliopi za Svet Plus. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>