Svet

Region

Jake Gyllenhaal otkriva kako mu slab vid pomaže u glumi i šta ga čini posebnim!

Glumac Jake Gyllenhaal otkriva kako njegov izuzetno slab vid, izazvan ametropijom, predstavlja prednost u glumačkoj karijeri.

Jake Gyllenhaal otkriva kako mu slab vid pomaže u glumi i šta ga čini posebnim! Foto: YouTube printscreen/TheLateShow



Holivudska zvezda Jake Gyllenhaal, rođen je sa ametropijom. Njegov veoma loš vid predstavlja glumačku prednost u određenim situacijama, kako je otkrio u intervjuu za američki industrijski magazin „The Hollywood Reporter“.

Loš vid poboljšao glumačke performanse

Glumac, koji je "pravno slep" prema američkoj definiciji, rođen je sa nesređenim očima, što se na sreću može ispraviti vizuelnim pomagalima. 

„Volim da mislim da je to prednost“, otkrio je Jake američkom magazinu. 

„Nikad nisam znao ništa drugo. Ako ne vidim ništa pre nego što stavim naočare ujutru, to mi stvara mesto gde mogu da budem sam sa sobom."



Prema Gyllenhaal, on otkriva da mu je slab vid doneo i koristi tokom snimanja filmova. Na primer, u ključnoj sceni u bokserkoj drami „Južna šapa“, kada policija kaže njegovom liku Biliju Houpu da mu je žena umrla, on je izvadio kontaktna sočiva. To ga je primoralo da izuzetno pažljivo sluša - i tako je poboljšao svoje glumačko izvođenje.

Jake Gyllenhaal ne želi da otkriva datum venčanja



Glumac je o svom problemu sa vidom govorio već 2017. godine. Tada je opisao kako su ga maltretirali u školi zbog debelih sočiva u njegovim naočarima. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>