Ostalo

Sme�no

Skandal sudije usred noći! Kaznio Novaka, čak i rival pobesneo: Šta to radiš, čoveče?

Novak Đoković imao obračun sa sudijom u ranim jutarnjim satima zbog njegovog nerazumevanja situacije. Uprkos preprekama, srpski teniser plasirao se u osminu finala Roland Garrosa.

Skandal sudije usred noći! Kaznio Novaka, čak i rival pobesneo: Šta to radiš, čoveče? Foto: Printscreen Youtube/Rolan Garros




Skandal sudije na Roland Garrosu u 2.55 ujutru

Novak Đoković, srpski teniser, plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon velikog preokreta i pobede nad Lorenzom Musetijem rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0). Međutim, zbog propusta organizatora, meč je trajao do kasnih jutarnjih sati, pa je Đoković morao da igra do tri ujutru.

 

Borba sa sudijom Adelom Nourom


Osim što se borio sa umorom, Đoković je imao i sukob sa sudijom koji je bio neumoljiv u primeni pravila, ne uzimajući u obzir teške uslove u Parizu. Egipatski sudija Adel Nour je u prvom setu već oduzeo Đokoviću poen, a "šou" je nastavio u petom setu.

 

Incident u petom setu


Pri rezultatu 4:0 za Đokovića, srpski teniser je jedva stajao na nogama dok se spremao da servira. Zbog usporavanja, prekršio je vremensko pravilo za servis, ali sudija nije pokazao razumevanje za njegovu iscrpljenost. Dao mu je opomenu i oduzeo prvi servis, na šta je Đoković reagovao nevericom, a čak je i njegov protivnik, Museti, rekao da to nije fer i tražio da se Đokoviću vrati prvi servis. Sudija je ostao nepopustljiv.

Postupio si po pravilima, ali nemaš razumevanja - rekao je Đoković sudiji, pre nego što je osvojio još dva laka gema.

 

Šansa za obaranje rekorda


Setimo se, Novak Đoković će u ponedeljak igrati meč osmine finala protiv Fransiska Serundola, koji je iznenadio Tomija Pola. Na tom meču, Đoković će imati priliku da sruši rekord Rodžera Federera. Trenutno su izjednačeni sa po 369 pobeda na grend slem turnirima, ali jasno je da će Nole nadmašiti ovaj rekord.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>