Svet

Region

Anthony Bourdain: Savet majke koji je promenio sve!

Ovo je priča o preokretu u karijeri Anthony Bourdaina zahvaljujući jednom ključnom savetu njegove majke. Otkrijte kako je jedan tekst poslat časopisu "Njujorker" postao prekretnica u životu ovog poznatog kuvara, lansirajući ga u svetsku slavu i postavljajući ga kao jednog od najuticajnijih u svetu kulinarstva.

Anthony Bourdain: Savet majke koji je promenio sve! Foto: Printscreen Youtube/Fast Company





Anthony Bourdain, poznat po svojoj harizmi i kulinarskom umeću, započeo je svoju karijeru kao kuvar u malom njujorškom restoranu Brasserie Les Halles. Iako je bio stručnjak u kuhinji, nije bio poznat široj javnosti i činilo se da će provesti svoj život radeći u relativnoj anonimnosti, pržeći pomfrit i kuvajući u malim kuhinjama.

Međutim, sudbina se poigrala s njim 1999. godine. Na savet svoje majke, Gledis Bourdain, koja je bila dugogodišnja lektorka u Njujork Tajmsu, Entoni je odlučio da pošalje jedan svoj tekst lokalnom listu "Njujork pres". Iako taj tekst nije bio objavljen, Gledis je imala prijateljstvo sa Ester Fejn, reporterkom Njujork Tajmsa koja je bila u braku sa Dejvidom Remnikom, tadašnjim urednikom časopisa "Njujorker".

Na insistiranje svoje majke, Anthony je odlučio da pošalje kopiju svog teksta "Njujorkeru". U tom trenutku, nije očekivao ništa od toga. Međutim, mesec i po dana kasnije, usledio je telefonski poziv koji će promeniti tok njegovog života. Dejvid Remnik, urednik "Njujorkera", kontaktirao je Bourdain i rekao mu da želi da objavi njegov tekst.




Foto: Printscreen Youtube/Fast Company


Kada je tekst "Don't Eat Before Reading This" objavljen u "Njujorkeru", Anthony Bourdain je dobio izuzetnu pažnju i priznanje. Tekst je bio osvežavajuće iskren i brutalno iskren prikaz kulinarske industrije iz perspektive kuvara. Taj jedan tekst bio je prekretnica u karijeri Bourdaina. Od tada, njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Postao je jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, a njegove kulinarske emisije i knjige postale su bestseleri. Anthony Bourdain je postao simbol "novog talasa" kuvara koji su početkom 2000-ih preuzeli vodeću ulogu u kulinarskim TV emisijama. Entoni je postao ne samo poznat po svom kulinarskom umeću, već i po svojoj harizmi, buntovnom stavu i jedinstvenom pristupu kulinarstvu.

Tako je taj jedan tekst, poslat podsticajem majke, lansirao Anthony Bourdain u svetsku slavu i postavio ga kao jednog od najuticajnijih kuvara današnjice.

Možda vas interesuje:
Entoni Bordejn je ovu hranu proglasio najgorom na planeti! (VIDEO)
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>