Ostalo

Sme�no

Sophie-Rose Owen (12) postala žrtva opasnog TikTok trenda: Upozorenje roditeljima!

Majka dvanaestogodišnje devojčice izdala je upozorenje roditeljima nakon što je njena ćerka zadobila ozbiljne opekotine zbog opasnog TikTok trenda.

Sophie-Rose Owen (12) postala žrtva opasnog TikTok trenda:  Upozorenje roditeljima! Foto: Pixabay/Instagram printscreen



Devojčica, Sofi-Rouz Oven, ostala je sa trajnim ožiljcima nakon što je pokušala da napravi popularni viralni izazov koji je krenuo po zlu.

Opasan TikTok trend

Sophie-Rose Owen iz Cardiff-a  postala je žrtva opasnog TikTok trenda koji je zahtevao zagrevanje šećera i vode u mikrotalasnoj pećnici kako bi se napravila hrskava slatka užina. Nakon što je zagrejala smešu u mikrotalasnoj pećnici, kipući sirup je probio kroz dno bokala i iskapao po njenim rukama i stopalima, uzrokujući teške opekotine. Njena majka, Ema-Luiz, bila je zapanjena i osećala se kao "užasan roditelj" dok je hitno odvodila ćerku u bolnicu.

Reakcije i upozorenje

Ema-Luis je objasnila kako je Sophie-Rose videla ovaj trend na TikToku i želela da ga isproba, kao i mnogi njeni prijatelji. 

„Na društvenim mrežama, poznate ličnosti su radile ovaj trend i izgledalo je zabavno,“ rekla je Ema. 


Foto: Pixabay

Verovala je da će mikrotalasna pećnica biti sigurnija opcija od rerne, ali nažalost, situacija se brzo pretvorila u noćnu moru. Ema je dozvolila ćerki da pokuša izazov, ali je kasnije priznala da nije shvatila koliko može biti opasno. Sofi-Rouz je pretrpela nekoliko opekotina na telu, a njena majka i otac bili su u šoku zbog ozbiljnosti povreda, prenosi "The Sun".

Ema-Luis pozvala je TikTok da uvede upozorenja za opasne trendove kako bi roditelji bili svesni rizika. „Deca jednostavno upijaju sve sa interneta. Ovo je moglo biti mnogo gore,“ rekla je ona. „Želim da upozorim druge roditelje o opasnostima ovakvih trendova. Ne želim da se ovo desi nečijem detetu.“

Ovo upozorenje dolazi kao podsetnik roditeljima da budu pažljivi i informisani o aktivnostima svoje dece na društvenim mrežama kako bi sprečili slične nesreće u budućnosti.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>