Ostalo

Sme�no

Misterija mosta pasa samoubica: Skokovi pasa sa mosta Overtoun!

Most Overtoun u Dambartonu, Škotska, poznat je kao "Most pasa samoubica". Ovaj starinski most, koji prelazi preko duboke klisure, postao je centar misterije kada su psi počeli da skaču sa njega.

Misterija mosta pasa samoubica: Skokovi pasa sa mosta Overtoun! Foto: Printscreen Youtube/grimmlifecollective






Da li su mirisi sisara u klisuri ispod mosta doveli pse do ludila ili je reč o paranormalnim silama? Otkrijte više o ovoj neobičnoj pojavi koja i dalje ostaje nerazjašnjena.


U malom gradu Dambartonu u Škotskoj, nalazi se starinski most koji prelazi preko duboke klisure dugačke 50 metara. Među lokalnim stanovnicima, ovaj most poznat je kao "Most pasa samoubica". Mnogi su svedočili tome kako psi, iznenada zahvaćeni neobičnom energijom, skaču sa ovog mosta.

Loti Mekinon je jedna od njih. Sa svojim psom Bonijem, šetala je preko mosta Overtoun pre nekoliko godina. Boni je odjednom postao nemiran, a zatim je skočio sa mosta, što je nateralo i Loti da krene za njim. Na sreću, oboje su preživeli, ali je ova situacija ostala misteriozna.


Postoje različita tumačenja ovog fenomena.

Neki smatraju da su mirisi sisara u klisuri ispod mosta doveli pse do ludila, dok drugi veruju da je reč o paranormalnim silama. Za neke lokalce, duhovi su sastavni deo njihovog života i veruju da je iza ovog fenomena prisutan natprirodan uticaj.

Čak su i mediji i serije posvetili ovom neobičnom slučaju, ali misterija i dalje ostaje nerazjašnjena. Iako postoje teorije o tome kako mirisi sisara dovode pse do skoka sa mosta, mnogi i dalje smatraju da je ovo pojava koja nadilazi racionalno objašnjenje.

U blizini mosta, pastor Bob Hil je primetio isti fenomen od kada se doselio u okolinu. On veruje da psi jednostavno reaguju na mirise i instinktivno skaču sa mosta.





Foto: Printscreen Youtube/grimmlifecollective



Pol Ovens, koji je odrastao u ovom kraju, smatra da je iza ovoga svega prisutan duhovni uticaj. Njegova teorija je popularna među lokalnim stanovnicima, koji su odrasli uz priče o "Beloj dami od Overtouna", duhu koji, prema legendi, vreba okolinu mosta.

Iako su neki pokušali da naučno objasne fenomen, poput bihevioriste Dejvida Sendsa, mnogi i dalje smatraju da most skriva tajne koje nisu lako objašnjive. Dok se ne razreši ova misterija, Most Overtoun će nastaviti da intrigira i zastrašuje svoje posetioce.


Lokalni istraživači procenjuju da je više od 300 pasa skočilo sa Mosta Overtoun. Neki smatraju da postoji racionalno objašnjenje zbog terena i mirisa sisara u klisuri koji mogu dovesti pse do ludila, dok drugi objašnjavaju fenomen paranormalnim silama. 

Ova serija samoubistava pasa nadahnula je američku TV seriju "Nerazjašnjeni slučajevi" da posveti jednu epizodu ovom slučaju. Takođe je napisana i knjiga posvećena istraživanju ovog fenomena. Ipak, misterija ostaje nerazjašnjena.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>