Svet

Region

Evrovizija 2024: Skandal pred FINALE - Holandija diskvalifikovana - evo kako je reagovao Jost Klajn! (VIDEO)

Evrovizija 2024 samo nekoliko sati pred finale, doživela je i veliki skandal, kada je i zvanično saopšteno da je Holandija diskvalifikovana sa takmičenja.

Evrovizija 2024: Skandal pred FINALE - Holandija diskvalifikovana - evo kako je reagovao Jost Klajn! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/ESC



Predstavnik Holandije na Evroviziji 2024, Jost Klajn neće se večeras pojaviti u finalu zbog incidenta koji se dogodio tokom jučerašnjeg dana.

Nakon što je švedska policija odlučila da ispita incident koji je prijavila jedna ženska osoba iz produkcije takmičnja, nakon druge polufinalne večeri.

Povodom diskkvalifikacije predstavnika Holandije, oglasio se i EBU.

 - Želimo jasno da razjasnimo da je, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije. Vodimo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju sigurnog i bezbednog radnog okruženja za svo osoblje na Konkursu. U svetlu toga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja. Veliko finale 68. Takmičenja za Pesmu Evrovizije sada će se nastaviti sa 25 učesnika - , piše u nihovom saopštenju.

Iako se juče polemisalo da li će Holandija ipak nastupiti u velikom finalu, danas je donešena odluka da on bude udaljen sa prestižnog takmičenja.

Snimak na društvenim mrežama koji se pojavio, govori samo o tome koliko je predstavnik Holandije razočaran, jer nije želeo da odgovori na pitanje novinara koji su želeli da dobiju izjavu od njega. 



Sve vesti vezane za Evrovizija 2024 možete pročitati OVDE

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>