Region

Svet

Novak Đoković u finalu Austalian opena (Video)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale prvog gren slem turnira sezone Australijan opena koji se igra u Melburnu.

Novak Đoković u finalu Austalian opena (Video)



Đoković je danas u polufinalu pobedio drugog tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 3:0, po setovima 7:6 , 7:5, 6:4. Ovo je bio 20. međusobni duel srpskog i švajcarskog tenisera, a sedmi trijumf Đokovića.

Novak je današnjim trijumfom izborio četvrto gren slem finale u karijeri. On je 2008. trijumfovao na Australijan openu, a poražen je u finalima Ju-Es opena 2007. i 2010. Đoković je u karijeri osvojio 18 titula. Federer je prošle godine pobedio u Melburnu, a ukupno je četiri puta trijumfovao na prvom gren slem turniru sezone.

"Neverovatan je pritisak igrati i pobediti Federera. Ovo je jedan od najboljih mojih mečeva u poslednje vreme. Morao sam da rizikujem i pokušam da iskoristim svoje šanse. Da sam izgubio taj drugi set ko zna šta bi se dogodilo. Možda bi Federer napravio veliki preokret i zato mi je drago što sam igrao najbolji tenis u najtežim trenucima", rekao je Djoković i dodao:

"Očekuje me težak posao u finalu, u svakom slučaju. Ali verujem u sebe da mogu da ponovim uspeh iz 2008. godine".

Posle meča Marej - Ferer znaćemo i ko će biti Novakov protivnik u finalu koje je na programu u nedelju.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>