Region

Svet

Podignuta optužnica protiv Katarine Rebrače

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Katarine Rebrače, njene majke i još dve saradnice, zbog zloupotreba sredstava iz dobrotvornog fonda namenjenih prevenciji raka dojke, izjavila je danas Tanjugu portparol Višeg suda Dušica Ristić.

Podignuta optužnica protiv Katarine Rebrače



Osim Rebrače, optužnicom je obuhvaćena njena majka Sandrina Boginović i saradnice u fondu Mirjana Hristić i Sladjana Mironija, rekla je Ristićeva i naglasila da je tužilaštvo odustalo do krivičnog gonjenja kanadske državljanke Tatjane Babac.

Tužilaštvo je predložilo da se Rebrači, Meroniji i Bogunovićki produži pritvor i o tom predlogu sutra će raspravljati krivično vanpretresno veće suda, rekla je portparolka suda, dodajući da se optužena Hristić brani sa slobode.

Rebrača i njene saradnice terete se da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora. Rebrača je fond osnovala maja 2006. godine, u cilju borbe protiv raka dojke u Srbiji.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>